Kantoren

Onze vloeren dragen bij aan een gezonde werkplek waar iedereen het beste uit zichzelf kan halen. Voor energieke, gelukkige en gezonde werknemers, met als resultaat een verhoogde productiviteit, lager ziekteverzuim en een hogere werknemerstevredenheid.
Scroll

Gelukkige en gezonde werknemers

De werkomgeving is van grote invloed op het geluksgevoel en het welzijn van gebruikers. Een goed ingerichte werkplek met de focus op gebruikers en hun persoonlijke behoeften, bevordert het werkgeluk en heeft een positief effect op de gezondheid van werknemers. De toenemende aandacht voor bouwen en ontwerpen volgens de WELL Building Standard, die in plaats van alleen het gebouw zelf de gebouwgebruiker centraal stelt, toont het belang hiervan aan. Behalve gezondheidswinst levert het ook financiële voordelen op. Want gezonde en gelukkige werknemers zijn productiever, creatiever, zijn in staat efficiënter te werken en zijn minder vaak ziek.

 
KantorenKantorenKantoren

Well-being op kantoor

GEZOND BINNENKLIMAAT

Een gezond binnenklimaat heeft een positief effect op het welzijn van werknemers. Onder meer voldoende frisse lucht, genoeg daglicht, thermisch comfort, goede akoestiek en het gebruik van emissiearme materialen dragen hieraan bij. Wij weten als geen ander hoe vloeren hier een rol van betekenis in kunnen spelen. Denk aan vloeren met een hoge lichtreflectiewaarde, comfortabel en geluiddempend tapijt en vloeren vrij van formaldehyde, ftalaten, pvc en andere schadelijke stoffen. Onze vloeren zijn VOS-compatibel en het merendeel voldoet aan strenge milieueisen op het gebied van binnenklimaat met certificeringen als BREAAM, LEED, REACH, WELL, Der Blaue Engel, M1, Indoor Air Comfort Gold, Green Label Plus, FloorScore en GuT.

OPTIMALE AKOESTIEK

Niets zo vervelend als luid telefonerende collega’s, hard klinkende voetstappen of hinderlijke galm in ruimtes. Langdurige blootstelling aan harde en storende geluiden wekt niet alleen irritatie op, maar veroorzaakt op den duur ook serieuze gezondheidsklachten. Onze vloeren leveren een belangrijke bijdrage bij het oplossen van akoestische vraagstukken in gebouwen, met name als het gaat om contactgeluid en geluidsabsorptie. Tapijt en tapijttegels zijn hier natuurlijk bij uitstek geschikt voor, maar ook onze (geweven) vinylvloeren met als extra optie een geïntegreerde akoestische backing realiseren een aanzienlijke contactgeluidreductie.

SOCIALE INTERACTIE

Gebouwen die een gemeenschapsgevoel creëren en sociale interactie en samenwerking stimuleren, dragen bij aan het geluk en welbevinden van gebruikers. Het kantoor wordt steeds meer een plaats waar samenkomst en verbinding centraal staan en dient vooral als ondersteuning van creatieve processen. Met de juiste vloer creëer je precies die beleving die jij voor ogen hebt, passend bij de ruimte en haar functie. Voor een werkplek waar iedere werknemer zich thuis voelt en het beste uit zichzelf kan halen.

Voorbeeldtoepassingen

Feel free to share