Onderwijs

Onze vloeren vormen de ideale basis voor zorgeloos leren. Ze helpen bij het creëren van een veilige, gezonde en stimulerende leeromgeving waar leerlingen optimaal kunnen leren en presteren en waar leerkrachten met veel plezier lesgeven.
Scroll

Optimaal leren en presteren

Een gezonde leeromgeving heeft een positief effect op het welzijn en de prestaties van leerlingen en leerkrachten. Een veilige en schone omgeving met voldoende aandacht voor een gezond binnenklimaat leidt tot een vermindering van gezondheidsklachten, betere schoolprestaties en een lager ziekteverzuim onder leerkrachten. Maar ook de manier waarop scholen in zowel het basis-, middelbaar- en hoger beroepsonderwijs zijn ingericht, draagt bij aan betere prestaties. Een omgeving waarin leerlingen worden uitgedaagd en gestimuleerd zich te ontwikkelen, en waarin zij zich tegelijkertijd thuis en op hun gemak voelen, komt de kwaliteit van het onderwijs ten goede.

 
OnderwijsOnderwijsOnderwijs

Well-being in het onderwijs

GEZOND EN VEILIG LEREN

Een gezond binnenklimaat met een goede luchtkwaliteit is een hot topic in de onderwijsomgevingen van nu. Daarnaast spelen zaken als voldoende daglicht, temperatuurbeheersing en hygiëne ook een belangrijke rol. Onze vloeren leveren een positieve bijdrage aan een gezond binnenklimaat waarin leerlingen en leerkrachten veilig kunnen werken. Denk aan emissiearme vloeren die geen schadelijke stoffen uitstoten en onder andere ftalaat-, formaldehyde- en pvc-vrij zijn. Of aan duurzaam geproduceerd tapijt dat bekend staat om zijn unieke eigenschappen op het gebied van stofbinding en comfort. Maar ook onze antibacteriële en onderhoudsvriendelijke (geweven) vinylvloeren zijn ideaal voor toepassing in de meest veeleisende onderwijsomgevingen. Welk type vloer je ook kiest, alle collecties voldoen aan strenge normeringen wat de uitstoot van VOS (vluchtige organische stoffen) betreft. Daarnaast voldoen zij aan strenge milieueisen op het gebied van binnenklimaat met certificeringen als BREAAM, LEED, REACH, WELL, Der BlaueEngel, M1, Indoor Air Comfort Gold, Green Label Plus, FloorScore en GuT. Om je LEOXX-vloer langer schoon en mooi te houden, ontwikkelden wij XXtra Care, een periodiek en levensduurverlengend onderhoudsconcept passend bij de vloer en haar functie.

RUST EN FOCUS

Rust, focus en concentratie zijn voorwaarden om optimaal te kunnen presteren in het onderwijs, zowel voor leerlingen als leerkrachten. Afleiding door schuivende stoelen en tafels, loopgeluiden op de gang of stemgeluiden in naastgelegen ruimtes kunnen een behoorlijke stoorzender zijn. Akoestiek is niet voor niets een van de belangrijkste speerpunten als het gaat om het creëren van een prettig leerklimaat zonder hinderlijke geluidsoverlast. Tapijt is op dat gebied een favoriet, van kamerbrede toepassing en tapijttegels tot karpetten. Maar ook harde vloeren zijn tegenwoordig een prima alternatief dankzij de mogelijkheid van een variant met een geïntegreerde akoestische backing voor een groot aantal producten. Of het nu om de schoolbibliotheek, het muzieklokaal, de gemeenschapsruimte, een fijne ontspanningsplek of individuele klaslokalen gaat, voor iedere ruimte hebben wij het juiste type vloer passend binnen het concept en de identiteit van de onderwijsinstelling.

COMFORT EN BELEVING

Een comfortabele sfeer waarin je je op je gemak en welkom voelt, is een belangrijke voorwaarde om je in alle vrijheid te kunnen ontwikkelen en veilig te leren. Daarbij is een inspirerende en stimulerende omgeving essentieel voor jongeren om leren aantrekkelijk te maken en hen gemotiveerd te houden. Wij geloven dat de juiste vloer, passend bij het interieurconcept, de functie van de verschillende ruimtes en de behoeften van leerlingen en docenten, het verschil maakt. Met de maximale ontwerpvrijheid in kleur, vorm, materiaal, textuur en design van onze onderwijsvloeren, ligt de wereld aan je voeten en zet je de ideale beleving neer.

 
Feel free to share