Textiel laat zien wie je bent

Auteur: Sandra Burgmeijer
Op 28 oktober 2015

Je eigen identiteit vertaald naar een uniek vloerdesign

Het is voor iedereen belangrijk om gezien te worden zoals je echt bent. En dat geldt ook voor ondernemingen. Door authentiek te zijn kun je je onderscheiden. Het is dus zaak om jezelf te laten zien. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar de vloer, een basiselement in het interieur, biedt een mooie kans om je bedrijfsruimte een ‘personal touch’ te geven.

Het gewenste tapijt uit de printer

Printtechniek is tegenwoordig zo geavanceerd dat je op tapijt elk gewenst beeld kunt printen. Van bedrijfslogo’s, zoals we voor Kamer van Koophandel hebben gedaan, tot eigen dessins en zelfs foto’s. Specialist in orthodontie TopOrtho, bekend om z’n klantvriendelijkheid, wilde een vloer met een passende en dus minder klinische uitstraling. Vooral in de wachtkamer was behoefte aan een rustige sfeer voor de soms zenuwachtige klanten. De architect koos voor pvc met houtprint in de behandelkamers; heel hygiënisch en toch warm. Mede vanuit akoestisch oogpunt was voor de wachtkamer tapijt meer geschikt. Op dit tapijt werd een houtdessin geprint zodat de vloer in de hele kliniek dezelfde persoonlijke uitstraling heeft.

Een ode in beeld

Een mooi voorbeeld van hoe iets heel persoonlijks kan worden uitgedrukt in tapijt, is te zien in ons eigen LEOXX kantoor. Daar is een ode gebracht aan de oprichter, wijlen Leo Nekeman. Hij had een grote passie voor de natuur. Alle elementen zijn in de natuur in balans. Dat harmonieuze samenspel vond hij ook mooi om te zien bij mensen, die door samen te werken tot grootse dingen in staat zijn. Daarom werd een ruimte ingericht waar mensen kunnen samenkomen en kennis delen. Een groot wandtapijt, met unieke fotoprints van de Waddeneilanden, haalt er op prachtige wijze de natuur naar binnen. Een oase van rust waar je echt aandacht voor elkaar en elkaars ideeën kunt hebben.

De vrijheid van eindeloze mogelijkheden van projecttapijt

Het leuke is dat door één beeld op verschillende typen tapijt te printen, je het verschil in reliëf kunt gebruiken om een extra beeldlaag te creëren. Zo zijn in het wandtapijt letters ingelegd met tapijt van een andere structuur en zie je dus behalve de natuurbeelden ook het woord ‘vrijheid’. Ik vind het wel toepasselijk dat dit juist met deze materialen is gerealiseerd. Want printtapijt geeft een enorme vrijheid in wat je kunt uitdrukken en verbeelden met tapijt.

Sandra Burgmeijer is al bijna 10 jaar accountmanager bij LEOXX. In nauw overleg met klanten heeft ze voor verschillende projecten een custom made vloer helpen realiseren met printtapijt.
 

Laatste berichten
  • Ongekende designmogelijkheden met tapijt

  • Samen optrekken, meer leveren

  • Circulair interieurontwerpen doe je samen

  • Inschrijven Nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Robertorisy - 10-03-2019 07:14
Приветствую всех! класный у вас сайт! Нашел класную базу кино: [url=http://kinobibly.ru/]смотреть сериал глухарь в хорошем качестве[/url] Тут: лучшая фантастика онлайн 720 http://kinobibly.ru/fantastika/ список 2019 Здесь: лучшие комедии 2018 2019 года список http://kinobibly.ru/komediya/ список 2018 Здесь: [url=http://kinobibly.ru/melodrama/]смотреть онлайн лучшие мелодрамы 2018 года[/url] онлайн лучшие мелодрамы 2018 список 2019 Тут: http://kinobibly.ru/940-nastoyaschego-detektiva-vydvinut-na-emmi-v-dramaticheskoy-kategorii.html «Настоящего детектива» выдвинут на «Эмми» в драматической категории Здесь: Славные парни / GoodFellas (1990) [url=http://kinobibly.ru/2051-slavnye-parni-goodfellas-1990.html] Славные парни / GoodFellas (1990) [/url] Тут: http://kinobibly.ru/3589-v-goteme-poyavitsya-akter-iz-masterov-seksa.html
Reageer
Laatste berichten
  • Ongekende designmogelijkheden met tapijt

  • Samen optrekken, meer leveren

  • Circulair interieurontwerpen doe je samen

  • Inschrijven Nieuwsbrief