Draagt sporten bij aan betere werkprestaties?

Auteur: Wouter Bink
Op 16 juni 2016

Teambuilding heeft actie nodig

Je kent het wel, oud sporters die teambuilding events presenteren voor groepen managers uit het bedrijfsleven. Edith Bosch, Floris Evers en Karsten Kroon staan voor een paar duizend euro voor de groep om motivatie en team spirit te verhogen, puttend uit hun verleden als topsporter. Ik heb vaak het idee dat hier niet veel uitkomt. Je neemt het verhaal in je op, maar of het team door deze eenmalige spreekbeurt nou aantoonbaar verbeterde prestaties levert vraag ik me af.

Zet jezelf op scherp

Mijn persoonlijke ervaring is dat sporten gezond is, fysiek maar zeker ook geestelijk. Ooit was ik een fanatiek hockeyer op Overgangsklasse niveau en door blessures aan knie en lies ben ik gaan golfen. Een mentale en fysiek sport die ik als zeer moeilijk ervaar. Mijn doel in mijn leven is om altijd weer een stukje beter te worden en ik kijk daarom graag de techniek af bij een golf prof als Joost Luiten of naar de mentaliteit van Max Verstappen. Jezelf in het weekend op scherp zetten in een andere omgeving zorgt erbij mij voor dat ik maandag weer fit ben en die scherpte meeneem in mijn werk.

Doen is presteren!

Afgelopen 10 juni, een zonnige vrijdag, werd de 2e Architecten Wielerclassic verreden, een toertocht waarin 75 architecten meereden. Je zag het fanatisme in de groep en bij de BBQ zaten de vakgenoten heerlijk na te praten over hun gezamenlijke hobby. De maandag erna sprak ik een aantal mensen die mee hadden gereden en nu met veel nieuwe energie hun deadlines gingen halen. Niks ‘Blue Monday’, maar juist vol er tegenaan op naar de volgende horde om nog betere prestaties neer te zetten. Performing by Doing!

Wil je op de hoogte blijven van de wielerclassic en andere (mede) door LEOXX georganiseerde events? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Wouter Bink is accountmanager bij LEOXX

 • Draagt sporten bij aan betere werkprestaties?
 • Draagt sporten bij aan betere werkprestaties?
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Draagt sporten bij aan betere werkprestaties?
 • Draagt sporten bij aan betere werkprestaties?
Laatste berichten
 • Ongekende designmogelijkheden met tapijt

  Ongekende designmogelijkheden met tapijt

 • Samen optrekken, meer leveren

  Samen optrekken, meer leveren

 • Circulair interieurontwerpen doe je samen

  Circulair interieurontwerpen doe je samen

 • Inschrijven Nieuwsbrief

Reactie plaatsen

Laatste berichten
 • Ongekende designmogelijkheden met tapijt

  Ongekende designmogelijkheden met tapijt

 • Samen optrekken, meer leveren

  Samen optrekken, meer leveren

 • Circulair interieurontwerpen doe je samen

  Circulair interieurontwerpen doe je samen

 • Inschrijven Nieuwsbrief