Brandwerende vloerbedekking

Bij het maken van een interieurontwerp is het belangrijk dat er voldoende aandacht besteed wordt aan de brandveiligheid van de ruimtes waarin mensen wonen, werken of verblijven. Wanneer je in je ontwerp kiest voor vloerbedekking dien je dan ook rekening te houden met de strenge  regels van de brandweer en de overheid omtrent de brandwerendheid.  
 

Bekijk onze collectie


Brandwerende vloerbedekking

Echte brandwerende vloerbedekking bestaat helaas niet. Wel zijn er vloerbedekkingen die brandvertragende eigenschappen hebben waardoor het vuur minder snel om zich heen kan slaan. 

Brandklasse van onze brandvertragende vloerbedekking

Met de brandvertragende vloerbedekking van LEOXX voldoe je aan deze gestelde bouwbesluit- en brandpreventienormen. Onze vloerbedekking heeft een brandvertragende werking en voldoet aan de B-klasse (Bfl-s1) of C-klasse (Cfl-s1). Deze klasse geeft aan in welke mate het tapijt bijdraagt aan het ontstaan van een brand. Aan de hand van het bestek kun je een tapijt van de benodigde brandklasse selecteren.

Brandvertragende vloerbedekking biedt tijd om pand te verlaten 

Een brand voorkomen is helaas niet mogelijk. Wel kun je er voor zorgen dat er in noodsituaties genoeg tijd is om het pand te verlaten. Met behulp van onze brandvertragende vloerbedekking wordt de kans op het ontstaan van een brand verkleind en zorgen we ervoor dat een brand zich minder snel ontwikkelt. 

Geschikt voor panden 

De brandvertragende vloerbedekking is geschikt voor ruimtes waar groepen mensen bijeenkomen, omdat de vloerbedekking niet gemakkelijk vlam vat en dus mensen genoeg tijd hebben om ’t pand op tijd  te verlaten.

Brandvertragende vloerbedekking (B-klasse): heel moeilijk brandbaar

Bij vloerbedekking uit de B-klasse is het niet mogelijk om een geheel brandwerend effect te creëren. Dankzij de impregnatie wordt de vloerbedekking heel moeilijk brandbaar, maar blijft de kans op brandgevaar bestaan. 

Gietvloeren (A-klasse): geheel onbrandbaar

Voor optimale brandwerende presentaties adviseren wij gietvloeren. Gietvloeren vallen onder de A-klasse en zijn geheel brandwerend en onbrandbaar. Deze vloeren leveren dan ook geen enkele bijdrage aan een brand en zijn daarmee de veiligste optie.

GRATIS INSPIRATIE?

Samen met een Interieurarchitect hebben we de COLOR MOODS gemaakt. Dit zijn moodboards met inspiratie voor elk project. Geen losse stalen, maar prachtige combinaties in elke kleur.

Dit mag je niet missen.

Klik op de knop om onze COLOR MOODS gratis te downloaden

DOWNLOAD GRATIS COLOR MOODS  »

Advies over brandvertragende vloerbedekking

Wij adviseren je graag over de mogelijkheden van brandvertragende vloerbedekking. Je kunt contact met ons opnemen via info@leoxx.nl of telefoonnummer 030 635 10 00


BEKIJK ONZE COLLECTIE

Feel free to share

Leoxx_is-online-groot-1.jpg

Feel free to contact

Feel Free
to contact