Duurzame vloer

Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen zit in ons DNA. Wij zijn ons bewust van onze ecologische voetafdruk en doen er alles aan om deze te reduceren door uitsluitend te werken met producten die recyclebaar, gerecycled of CO2 neutraal zijn.
 

Bekijk onze collectie


Duurzame vloer: Expona 

De Expona vloer is uitzonderlijk duurzaam (14% gerecycled materiaal) en onderhoudsvriendelijk dankzij de toegepaste lifelong polish free coating. Deze duurzame vloer wordt geproduceerd met ftlaatvrije en biologische weekmakers.

Duurzame geweven vloerbedekking

Het geweven Pixa tapijt is een karakteristieke duurzame vloer waarin gebruik wordt gemaakt van speciale gerecyclede garen, genaamd Econyl garen. Deze garen wordt gemaakt van visnetten. Deze duurzame vloer dankt zijn unieke uitstraling aan de gulden snede weeftechniek en de kleurencombinatie waarmee het dessin is opgebouwd. De Pixa vloerbedekking is in 2013 bekroond met de 'Reddot product design Award'. Een prachtig resultaat!

Gerecyclede oosterse vintage vloeren 

De Orient serie uit de REused collectie wordt gemaakt van gerecyclede originele oosterse karpetten, met prachtige patronen en kleuren. Met een Orient karpet van LEOXX waan je je in het Midden-Oosten. Met veel zorg selecteren wij de mooiste stukken, die wij vervolgens wassen en waar nodig verven. De nieuwe samengestelde kleden hebben een geheel eigen 'vintage' uitstraling.

Duurzame vloeren van LEOXX

LEOXX streeft naar 100% duurzame producten. Al onze producten zijn 100% recyclebaar, CO2 neutraal of van gerecycled materiaal gemaakt. Hiermee reduceren we onze ecologische voetafdruk. Daarnaast zijn veel van onze vloeren GuT-gecertificeerd. Daarmee zijn deze duurzame vloeren zeer geschikt voor projecten waar gebouwd wordt conform LEED en BREEAM standaarden.

Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid

LEOXX heeft duurzaamheid hoog in het vaandel. Sinds 2011 investeren wij in duurzame energieprojecten die zich richten op (Gold Standard) CO2-neutraal produceren. Ook hebben we recentelijk ons pand voorzien van zonnecollectoren, recyclen we onze kleurboeken en werken we mee aan het ontwikkelen van een circulaire klimaatvloer. 

Duurzaam ondernemen doe je samen

Wij willen graag met andere ondernemers in gesprek over duurzaamheid, zodat we van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen ondersteunen en adviseren. Daarom zijn wij als één van de initiatiefnemers gestart met ondernemersvereniging De Duurzame tafel. 

Projectvloer nodig? Kom bij ons 'over de vloer'!

Leoxx is specialist op het gebied van projectvloeren voor kantoren, winkelpanden of andere projecten. Opdrachtgever, architect of projectleider? Laat je inspireren door onze collectie in ons creatieve centrum in Houten. Maak van tevoren een afspraak via 030 635 10 00 of info@leoxx.nl.

 

BEKIJK ONZE COLLECTIE

pixa-091062_119_01m.jpg

Feel free to contact

Feel Free
to contact