Hotelinrichting vereist kennis en expertise

De Nederlandse hotelmarkt groeit gestaag. Dat blijkt uit het HOSTA 2016 rapport; een jaarlijks terugkerend marktonderzoek van adviesbureau Horwarth HTL, onder bijna 500 drie-, vier- en vijfsterrenhotels in de Benelux. 

Nieuwbouw, verbouw en renovatie

Vooral in de Randstad en rondom Schiphol wordt veel gebouwd, verbouwd en gerenoveerd. De groei van het aantal hotelkamers in steden als Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en Den Haag lag de afgelopen 5 jaar tussen 27 - 51 procent. 

Hotelinrichting vereist kennis en expertise

Het (her)inrichten van deze hotels vergt veel kennis en expertise. Zo moet je rekening houden met diverse aspecten zoals de geschiedenis, de ligging, de constructie, het thema, de beoogde sfeer en natuurlijk de functie van de ruimtes. Zo kunnen we nog wel even doorgaan. 

De vloer is dé verbindende factor in jouw interieurconcept

De vloer is een belangrijk onderdeel van de hotelinrichting. Het is dé schakel die het interieurconcept en de verschillende ruimtes met elkaar verbindt. Alle bovengenoemde aspecten hebben invloed op de keuze voor de hotel vloerbedekking. Van deze aspecten willen we er één graag nog wat verder toelichten, dat is: de 'functie van de ruimte'. 

Functie van de ruimte(s)

Iedere ruimte heeft zijn eigen functie. Zo kunnen gasten zich in hun kamer terugtrekken, een praatje maken aan de bar of genieten van een diner in het restaurant. Akoestiek, hygiëne en gevoel spelen hierin dan ook een belangrijke rol. 

Creëer een thuisgevoel 

Een gevoel van thuiskomen, waar je op je gemak bent en je veilig voelt, is een behoefte die wij meer en meer waarnemen in interieurconcepten. Een goed gebalanceerde hotelinrichting zorgt voor een goede eerste indruk bij de gasten, zodat deze zich thuis en op hun gemak voelen. De ruimte moet dan ook huislijk aanvoelen én klinken.

Akoestiek in hotel(restaurants)

In hotels is het belangrijk om geluid, dat als storend ervaren kan worden, te minimaliseren. Met behulp van onze speciale (onder)vloeren kun je geluidsoverlast, zoals galm of voetstappen, reduceren. Zo wordt de spraakverstaanbaarheid verbeterd. Dit zorgt ervoor dat gasten met meer plezier in het hotel verblijven.

Onderhoud & hygiëne

Dat een hotel schoon moet zijn is een no-brainer. Onderhoud van de vloerbedekking is dan ook erg belangrijk voor de hygiëne. Je wilt niet dat er (blijvende) vlekken ontstaan. LEOXX biedt een breed aanbod aan vloerbedekkingen van bijvoorbeeld vinyl en glasvezel: oersterk, anti-allergisch, slijtvast, antislip én vlekbestendig! Ideaal dus voor de hotelinrichting. Deze vloerbedekkingen zijn zelfs geschikt voor natte ruimtes zoals badkamers of wellness ruimtes.

Vragen over hotelinrichting? 

Wij denken graag met je mee over hotelinrichting en helpen je de vloerbedekking te kiezen die past bij jouw interieurconcept. Maak een vrijblijvende afspraak met ons via e-mail of telefoon: 030 635 10 00.

hotelinrichting-wings.jpg

Feel free to contact

Feel Free
to contact