Akoestische vloer

Een prettig binnenklimaat zit ‘m ook in de vloer. Een goede akoestiek is belangrijk en bereik je niet met één enkele oplossing. Door bij het interieurontwerp al goed na te denken over de akoestische eigenschappen van de vloeren, ben je al een stap dichterbij de oplossing. In de grote kantoortuinen van tegenwoordig heb je al snel geluidsoverlast.

 

Bekijk onze collectie  »

 

Akoestische vloer tegen geluidsisolatie en absorptie

De kantoortuinen hebben vaak geen wanden die de geluiden isoleren en absorberen. Geluidsisolatie zorgt ervoor dat geluiden niet naar andere ruimtes vervoerd worden. Met de juiste geluidsabsorberende (onder)vloer is al veel op te lossen. Geluidsabsorptie zorgt ervoor dat de ruis binnen een ruimte zoveel mogelijk beperkt wordt. Dit kan bijvoorbeeld door het juiste kantoortapijt maar ook door middel van de juiste ondervloer, of het stofferen van muren en/of plafonds om het niet te veel te laten galmen.

Elk kantoor is anders, dus wij voorzien je graag van advies.

Geluiddempende ondervloer voor akoestische vloer 

Een goede akoestische vloer moet geluiddempend, contactgeluid isolerend en geluidsabsorberend zijn. Textiel geweven en getufte vloerbedekkingen hebben standaard een contactgeluidsisolatie van minimaal 16 dB en hoogpolig tapijt heeft zelfs een reductie van 22 tot 25 dB. 

Acoustic Plus

LEOXX biedt een speciale geluiddempende ondervloer die de demping nog verder optimaliseert: de Acoustic Plus. Deze vloer is onder het tapijt aan te brengen en verbetert de akoestiek en isolatie. Het zorgt daarnaast voor extra veerkracht en verbergt de eventuele oneffenheden in de bouwvloer. 

Toepassingen voor akoestische vloeren

Vooral in kantoren en bedrijfspanden, maar ook zeker in horecagelegenheden, is een goede akoestiek onmisbaar . Hierdoor blijven bezoekers vaak met plezier een langere tijd.

Project: Akoestische vloeroplossing voor kantoor Randstad

Randstad heeft diverse kantoren waarin veel gelopen wordt. De akoestiek van de verschillende ruimtes is verbeterd met akoestische vloeren. Deze bieden een geluidsreductie van 9 dB. De vergaderruimtes en spreekkamers zijn daarnaast voorzien van vloeren die zorgen voor een prettige warme klank en extra geluidsabsorptie. 

GRATIS INSPIRATIE?

Samen met een Interieurarchitect hebben we de COLOR MOODS gemaakt. Dit zijn moodboards met inspiratie voor elk project. Geen losse stalen, maar prachtige combinaties in elke kleur.

Dit mag je niet missen.

Klik op de knop om onze COLOR MOODS gratis te downloaden

DOWNLOAD GRATIS COLOR MOODS  »

Vragen over een akoestische vloeren?

Heb je meer informatie nodig over het verbeteren van de akoestiek voor jouw project? Neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon: 030 635 10 00.

 

Neem contact met ons op  »

 

Feel free to share

akoestische-vloer.jpg

Feel free to contact

Feel Free
to contact