Anti Allergisch Tapijt

Uit onderzoek van het Longfonds is gebleken dat een slechte vloer zorgt voor stofophoping, wat schadelijke gevolgen kan hebben op de gezondheid. Met name voor astmapatiënten vormen de fijnstofdeeltjes die vrijkomen op tapijtvloeren een probleem. 

Bekijk onze collectie en vraag gratis stalen aaN » 


LEOXX: geen 'anti allergisch tapijt', maar passende vloeroplossingen

Als reactie op dit onderzoek is de term anti allergisch tapijt in het leven geroepen. Uit ervaring is echter gebleken dat een tapijt wel stofbindende eigenschappen kan hebben, maar er niet voor zorgt dat bacteriën gedood worden of dat de fijnstof verdwijnt - wat de term anti allergisch tapijt doet geloven. 

Een 'anti allergisch tapijt' kan namelijk verzadigd raken, waardoor de fijnstof niet meer opgenomen wordt en alsnog gaat ronddwarrelen. Er blijft dan ook altijd fijnstof achter. 

Wij verkopen dan ook geen anti allergisch tapijt, maar adviseren je graag over passende vloeroplossingen.

EEN GLADDE VLOER OF EEN TEXTIELE VLOER?  

De schoonmaak en het onderhoud van de vloer spelen een veel grotere rol in de strijd tegen (astmatische) gezondheidsklachten. Mensen met astmatische klachten of een huisstofmijt allergie raden wij dan ook aan om te kiezen voor een gladde, vaak harde vloer indien men tweemaal daags stofzuigt. 

Indien het tweemaal daags stofzuigen niet haalbaar is – en de kans is groot op kantoor, school of zorginstelling – raden we een tapijt aan dat gedurende de dag het stof goed vasthoudt én de eigenschap heeft om bij periodiek onderhoud goed stofvrij gemaakt kan worden.

Bekijk onze onderhoudsadviezen. En zeker niet onbelangrijk: zorg voor een goede afzuiginstallatie (in wand of plafond).

TOEPASSING IN DE HOSPITALITY

 LEOXX biedt een breed aanbod aan tapijt van bijvoorbeeld vinyl en glasvezel die naast anti-allergisch ook oersterk, slijtvast, antislip én vlekbestendig zijn! Ideaal dus voor de hotelinrichting en als horeca vloerbedekking. Deze vloerbedekkingen zijn zelfs geschikt voor natte ruimtes zoals badkamers of wellness ruimtes.

GRATIS INSPIRATIE?

Samen met een Interieurarchitect hebben we de COLOR MOODS gemaakt. Dit zijn moodboards met inspiratie voor elk project. Geen losse stalen, maar prachtige combinaties in elke kleur.

Dit mag je niet missen.

Klik op de knop om onze COLOR MOODS gratis te downloaden

DOWNLOAD GRATIS COLOR MOODS  »

Vraag ons naar de kenmerken van onze tapijten

Al onze producten voldoen aan de strengste VOS-normeringen (Vluchtige organische stoffen). Denk aan GuT, Eurofins Indoor Air Comfort, BREEAM (HEA 9) en LEED. Voor meer informatie of een vrijblijvend advies kun je contact met ons opnemen via info@leoxx.nl of telefoonnummer 030 635 10 00.

BEKIJK ONZE COLLECTIE

ANTI ALLERGISCH TAPIJT

Feel free to contact

Feel Free
to contact