Contactgeluidisolatie vloer

Contactgeluidsisolatie is steeds belangrijker. Vooral in kantoren waar gewerkt wordt in open ruimtes. Doordat er geen wanden zijn die het geluid tegenhouden heb je sneller last van contactgeluid. 

Heb je vragen over geluidsisolatie aan de hand van slimme vloeroplossingen? Wij geven je graag advies over de beste akoestische oplossingen voor jouw project. Maak van tevoren een afspraak via 030 635 10 00 of mail ons.

 

BEKIJK ONZE COLLECTIE  » 
 

Geluidsabsorptie en contactgeluidsisolatie worden vaak door elkaar gehaald. Contactgeluidsisolatie is een reductienorm die ervoor zorgt dat er minder geluid gemeten wordt. Geluidsabsorptie treedt op als geluid een materiaal tegenkomt dat de beweging van de luchtdeeltjes omzet in warmte. Dit zorgt ervoor dat geluid niet van de ene plek naar de andere plek kan komen. Met de juiste geluidsabsorberende (onder)vloer is al veel op te lossen. 

Open ruimtes: contactgeluidisolatie vloer

Textiele geweven of getufte vloerbedekkingen hebben standaard een contactgeluidsisolatie van minimaal 16 dB. Tapijt met een hoge pool heeft zelfs een reductie van 22 tot 25 dB. Om de contactgeluidsisolatie van de vloer te optimaliseren adviseren wij de Acoustic Plus rug. Dit zorgt voor verbetering van de contactgeluidsisolatie tot wel 35%. Harde vloeren hebben over het algemeen een gemiddelde demping van 2 tot 3 dB (met uitzondering van de losleg stroken in de FleXX collectie 9 dB). Daar werken we dan ook met een dempende onderlaag van rubbergranulaat, als het nodig is met extra folie of platen van zachte composiet.

Voor welke toepassingen worden contactgeluidsabsorptie vloeren gebruikt?

Zoals gezegd: vooral in bedrijfspanden is contactgeluidsisolatie essentieel. Een ander goed voorbeeld is: horecagelegenheden. Als het geluid in de omgeving goed aanvoelt verblijven de bezoekers met veel plezier een langere tijd in de horecagelegenheid. Ook in flatgebouwen is geluidisolatie van belang. Denk bijvoorbeeld eens aan het contactgeluid dat kan ontstaan tussen twee appartementen.

GRATIS INSPIRATIE?

Samen met een Interieurarchitect hebben we de COLOR MOODS gemaakt. Dit zijn moodboards met inspiratie voor elk project. Geen losse stalen, maar prachtige combinaties in elke kleur.

Dit mag je niet missen.

Klik op de knop om onze COLOR MOODS gratis te downloaden

DOWNLOAD GRATIS COLOR MOODS  »

Gratis stalen ontvangen?

Wil je graag een gratis staal ontvangen van een contactgeluidisolatie vloer? Vraag ze hier aan! Stalen op werkdagen voor 16.00 uur besteld? Dan worden ze doorgaans de volgende werkdag geleverd.

Architect, interieurontwerper of projectinrichter? Kom eens langs!

Een vloer komt pas echt tot leven als u deze kunt zien, voelen en beleven. Kom bij ons "over de vloer" om inspiratie op te doen voor uw nieuwe bedrijfsvloer. Architecten, ontwerpers of projectleiders zijn van harte welkom bij ons in Houten. Maak van tevoren een afspraak via 030 635 10 00 of mail ons.

 

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF  » 
 

Feel free to share

2.hr.hm_inbo_adam_web_02a-1.jpg

Feel free to contact

Feel Free
to contact