Hygiënische vloer

Sommige situaties vereisen een vloer die gemakkelijk schoon te maken is, zonder dat er vloeistoffen in de ondervloer trekken. Afhankelijk van de werk-, of leefomstandigheden moet er gekeken worden of een hygiënische vloer noodzakelijk is. 

Toepassing van hygiënische vloeren

Er zijn veel werkomstandigheden die een hygiënische vloer vereisen, die regelmatig schoongemaakt moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, zorginstellingen, hotels en horeca gelegenheden waar hygiëne en antislip zeer belangrijk zijn. Verder kun je ook denken aan praktijkruimtes, laboratoria of fabrieken en bedrijven waar met (schadelijke) vloeistoffen wordt gewerkt. Een vloeistofdichte en hygiënische vloer is dan niet alleen gewenst, maar in veel gevallen verplicht.

Hygiënische vloeren van verschillende materialen

Vloeistofdichte en hygiënische vloeren kunnen worden gemaakt van verschillende materialen. Zo hebben we stoere gietvloeren van Caracterr, die jarenlang mooi blijven dankzij de bestendigheid tegen minerale oliën en agressieve schoonmaakmiddelen.

Daarnaast is PVC ook een goede mogelijkheid voor een hygiënische vloer. Door de naden van de Expona Flow te lassen, heb je een vloeistofdichte vloer die is geproduceerd van biologische weekmakers. Dat maakt de vloer één van de groenste hygiënische vloeren. Verder is deze vloer onderhoudsvriendelijk, recyclebaar, brandwerend en antislip.

Ga je liever voor tapijt? Polyamide tapijt is ook gemakkelijk te reinigen en te onderhouden dankzij de zeer goede hygiënische, vuilafstotende eigenschappen.

Vraag gratis een staal aan 

Via onze stalenservice kun je snel en gemakkelijk gratis stalen aanvragen voor een hygiënische vloer. In de meeste gevallen zijn de stalen de volgende dag nog bij jou in huis! 

Kom bij ons ‘over de vloer’ 

Je kunt de stalen ook komen bewonderen in onze uitgebreide stalenbibliotheek in ons creatieve centrum "Over de Vloer". Onze adviseurs helpen je om de juiste hygiënische vloer te kiezen. 

Vragen over onze hygiënische vloeren?

Als je vragen hebt over één van onze hygiënische vloeren, neem dan gerust contact met ons op via een e-mail of door te bellen naar 030 635 1000.

Feel free to share

hygienische-vloer-leoxx.png

Feel free to contact

Feel Free
to contact