Veilige vloer

 
 

Uitglijden, vallen en struikelen zijn veel voorkomende ongevallen op de werkplek. Vanuit de regelgeving van het Arbobesluit worden er dan ook strenge eisen gesteld aan de werkvloer, met name aan horecavloeren. Deze moet stroef en stabiel zijn en vrij van oneffenheden. Bij het maken van een interieurontwerp is het dan ook belangrijk om een veilige vloer te kiezen.

Veilige vloeren zijn er in verschillende materialen, structuren, formaten en kleuren. 

Zachte vloer 

Zachte textiele vloeren, zoals geweven tapijt, hebben van nature al zeer goede antislipkwaliteiten. Deze vloeren worden dan ook vaak toegepast op trappen.

Veilige vlakke vloer

Vlakke vloeren hoeven niet daadwerkelijk glad te zijn. Expona bewijst dat vlakke vloeren wel degelijk tot de categorie veilige vloeren behoren.
Haar collectie gladde vloeren behoort tot de meest stroeve vloeren die er bestaan! De stroefheidsklasse van Expona vloeren is R10. De kans om uit te glijden in bijvoorbeeld een natte ruimte  is bijzonder klein. 

Harde vloeren

Naast de vloeren van Expona vallen ook de harde vloeren in de BasiXX en FleXX collectie van LEOXX onder de categorie veilige vloeren dankzij hun stroefheidskasse (R10). Daarnaast zijn ook onze gietvloeren en 2tec2 vloeren – high tech geweven vinyl - geschikt als antislip vloertoepassing. 

Veilige vloeren met R10 stroefheidsklasse

Expona, Expona Flow, de loslegstroken in de FleXX collectie, Base-wood en de BasiXX collectie hebben standaard de R10 stroefheidsklasse. Met behulp van een coating worden deze vloeren nog stroever en veiliger en voldoen zij aan een nog hogere classificering. 

Gegarandeerd een veilige vloer

Met de veilige vloeren van LEOXX kun je jouw klant dan ook garanderen dat de vloer die je kiest voldoet aan alle eisen ten aanzien van veiligheid en gebruik.

Wil je meer weten?

Als je vragen hebt of meer informatie wilt over de veilige vloeren van LEOXX, neem dan gerust contact met ons op via e-mail of door te bellen naar 030 635 1000.

Feel free to share

veilige-vloer.jpg

Feel free to contact

Feel Free
to contact