REused & inspiratie

Op 11 december 2013

11 december 2013 - In de REused collectie zijn materialen hergebruikt tot prachtige karpetten met ieder een eigen verhaal. Op zoek naar verhalen kwamen we Stef van der Bijl tegen. Deze jonge meubelontwerper maakt unieke items door antieke objecten in zijn ontwerpen te verwerken. In elk ontwerp zit passie voor vervlogen tijden en natuurlijke materialen. De combinatie van deze elementen vormen een inspirerend contrast. Zo combineert Stef van der Bijl design en duurzaamheid. Net als in de karpetten van Reused gebeurt. ’Met mijn passie voor oud creëer ik iets nieuws’.

Ook interieurontwerpers Hans van der Kraan en Caroline Molenaar hebben affiniteit met  hergebruik. Zij richtten het label Weder® op. Het ®-symbool achter de merknaam Weder staat niet alleen voor Registered Trademark, maar verwijst ook naar Re-cycling, Re-integratie en Re-design.??

Als meubellabel heeft Weder zich ten doel gesteld om afgeschreven meubilair een tweede leven te geven. De producten hebben een sterke designuitstraling. Bij de hergebruikte modellen komt dat door de selectie van materialen in combinatie met kenmerkende afwerkingstechnieken. Bij de overige modellen komt dat door het combineren van nieuw ontworpen onderdelen met bestaande elementen. Dit levert een krachtige eigen ‘Weder- signatuur’ op.? Afgeschreven meubels krijgen nieuwe waarde. De kracht van REused dus, vertaald naar meubels.

Bekijk de REused collectie in de brochure of online, lees de verhalen en ontdek de kracht van REused.

  • REused & inspiratie
  • REused & inspiratie
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • REused & inspiratie
Inschrijven Nieuwsbrief