LEOXX brengt bekroonde Pixa naar Nederland

Op 03 februari 2014

Houten, 3 februari 3014 - Nederlandse (interieur)architecten en professionele inrichters kunnen nu bij Leoxx terecht voor het meervoudig bekroonde dessin Pixa. Een van de drie dessins in het eerste collectieboek WEEF –TAPIJT I KARPET met Anker-weefkwaliteiten, die in Nederland exclusief bij LEOXX verkrijgbaar zijn.

“De kracht van dit collectieboek is de combinatie van textuur en kleur. De dessins vormen qua uitstraling en levensduur een sterke basis voor elk interieur”, vertelt Marc Treu, directeur van LEOXX. “Leidende waarden voor deze collectie zijn sustainable, durable en reliable. Met als ijzondere eigenschap dat alle drie de kwaliteiten formaldehyde vrij zijn.”

Lange levensduur

Pixa is een karakteristiek tapijt gebaseerd op de gulden snede; eeuwenoude regels voor de ideale verhouding verweven in een nieuw dessin. Pixa is opgebouwd uit drie kleuren: zwart (5), grijs (3) en een additionele kleur (2). Deze additionele kleur –ingetogen of juist uitgesproken –kleurt het dessin letterlijk in, ondanks dat die minimaal wordt toegevoegd. “Kortom, kleurpsychologie in perfectie door de gulden snede”, vat Treu samen, waaraan hij toevoegt dat Anker, net als LEOXX, duurzame materialen gebruikt. “Zo is Pixa vervaardigd van Econyl-garen, een 100% gerecyclede én recyclebare vezel. Econyl wordt gemaakt van visnetten en de binding is gerecyclede PET. Daarnaast heeft Pixa een buitengewoon lange levensduur, wat het tot een zeer duurzaam product maakt.”

Eigentijds en tijdloos

Het met zorg samengestelde collectieboek staat in het teken van drie weefkwaliteiten van Anker: Flat01-03, Taurus Kontur Color én Pixa; nieuw in Nederland en bekroond met de red dot award: Product Design 2013, de Interior Innovation Award en de Good Design Award.

“Van elke kwaliteit hebben wij de mooiste kleuren gekozen, aansluitend op de huidige trends in de Nederlandse markt”, vertelt Marc Treu. “De kleuren combineren onderling prachtig en sluiten perfect aan bij de tinten van andere LEOXX-producten. De collectie is eigentijds en tegelijk tijdloos, en daarmee durable.”

Traditie, vakmanschap en passie

Anker is een familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar innovatieve producten ontwikkelt. Vanuit de kracht van traditie, vakmanschap en de passie om te vernieuwen. “Deze Duitse tapijtfabrikant maakt gebruik van de hoogwaardige Wilton-weeftechniek”, vertelt Treu. “De weving van ‘ketting en inslag’ maakt de tapijten en karpetten oersterk, compact en slijtvast. Ze komen in hun geheel van het weefgetouw af en kunnen direct verwerkt worden. Door de jarenlange productie-ervaring is de kwaliteit constant en gegarandeerd. Anker levert, kortom, een door-en-door betrouwbaar product, dat aansluit bij de visie van LEOXX: Create with care.”

Nieuwe wegen bewandelen

Het Anker-boek verschijnt een half jaar nadat LEOXX in Nederland de exclusieve partner is geworden voor de geweven vloerbedekkingen van Anker Teppichboden. “Wij zijn trots op deze samenwerking”, zegt Treu. “Want de waarden die Anker voorstaat, zijn ook de waarden van LEOXX. Niet de voor de hand liggende route nemen, maar nieuwe wegen bewandelen – denk aan de collectie Perlon Rips LCS, gebaseerd op het wereldberoemde kleurenpalet van Le Corbusier (polychromie) – en zoeken naar duurzame producten die iets toevoegen aan een ruimte. Op deze manier ontwikkelt Anker geweven tapijten en karpetten, die durable, sustainable en reliable zijn. En die wij maar al te graag aanbieden.”

Bekijk hier de film van Pixa.

 

 

Inschrijven Nieuwsbrief