Even voorstellen: DUCXX

Op 08 oktober 2014

Zou het niet mooi zijn als (jonge) designers en architecten meer praktische vakkennis ontwikkelen én in contact komen met elkaar en met mogelijke opdrachtgevers? Die vraag was voor initiatiefneemster Anja Nekeman het startpunt voor DUCXX.

Nadat founder van LEOXX Leo Nekeman eind 2013 overleed, is zijn vrouw Anja Nekeman verder gegaan met de behoefte van Leo om iets te betekenen voor de next generation architecten/interieurdesigners. Leo en Anja constateerden een steeds grotere ‘gap’ tussen theorie en praktijk en zagen in een rap tempo vakkennis uit Nederland verdwijnen.

Met DUCXX wil Anja een verbindende schakel zijn tussen de next generation architecten, interieurdesigners en organisaties in de interieurbranche. Doel is kennisuitwisseling, inspiratie en co-creatie. Dit kan een win-win situatie voor beide partijen opleveren; de next generation designers doet praktische vakkennis en ervaring op en krijgt toegang tot deze organisaties, de organisaties komen in contact met vernieuwende concepten en ontwerpen.

En dat DUCXX een behoefte invult die breder in de interieurbranche wordt gevoeld, blijkt wel uit het feit dat de TU Delft Bouwkunde DUCXX heeft gevraagd een bijdrage te leveren aan de mastermodule MSc2 Tectonics of the Interior.

Meer lezen over DUCXX? Lees het interview met Anja Nekeman.

  • Even voorstellen: DUCXX
  • Even voorstellen: DUCXX
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • Even voorstellen: DUCXX
Inschrijven Nieuwsbrief