LEOXX lanceert Heriz Medaillon

Op 14 oktober 2014

PERSBERICHT
Eindhoven, 13 oktober 2014
Yksi Expo Dutch Design Week 2014

Tijdens Dutch Design Week 2014 presenteert LEOXX haar nieuwste tapijtcollectie Heriz Medaillon. De collectie, geïnspireerd op de traditionele Heriz tapijten uit Iran, is in opdracht van LEOXX door Yksi Ontwerp ontwikkeld. Het vintage dessin komt perfect tot zijn recht op LEOXX’ nieuwste projectkwaliteit Exside. Eeuwenoude patronen in een nieuw en eigentijds jasje gestoken.

Inspiratie

Heriz ligt in het noordwesten van Iran. De stad en haar omgeving staan bekend om de Perzische tapijten met in het midden een groot rechthoekig medaillon en daaromheen geometrische bloempatronen. Door te spelen met de medaillonvorm (uitvergroten, toekennen van een gekleurd lijnenspel) ontstaat er een fris en eigentijds beeld. Het patroon van 4 x 7,85 m is beschikbaar in diverse kleurstellingen en biedt veel mogelijkheden voor variaties.

LEOXX

LEOXX heeft met haar brede en toonaangevende collectie duurzame projectvloerbedekkingen elk interieur iets bijzonders te bieden. Wat 170 jaar geleden begon met de productie van biezen matten en het weven van kokos en sisal, is uitgegroeid tot wat 
LEOXX nu is: een onderneming die hoogwaardige moderne projectvloerbedekkingen ontwikkelt voor met name kantoor-, winkel-, zorg- en horecaomgevingen. Het uitgebreide assortiment van LEOXX bestaat naast een eigen (kleurboeken)collectie 
tapijt|karpetten|tapijttegels en printcollectie, uit weefproducten van Anker, REused, Expona, Rubber en 2TEC2. Fundament van het succes is de eigen visie op product, klantgerichtheid, service en presentatie.

Prikkelende presentaties en eigenzinnige exposities bij Yksi tijdens Dutch Design Week 2014

Elk jaar in oktober laat Dutch Design Week zien hoe de wereld van morgen vandaag al in de maak is. Spannende ideeën, waanzinnige experimenten en buitengewone samenwerkingen - Dutch design is zoveel meer dan de eerste indruk doet vermoeden. Juist dat is wat de bezoeker gaat zien en ervaren tijdens Dutch Design Week 2014 (18-26 oktober). Yksi bevindt zich in het hart van dit bruisende evenement met een uitgebreid programma. Zie www.yksi.nl (pers) voor een overzicht en aanvullende persberichten per onderdeel.

Mede mogelijk gemaakt door: Yksi, Trudo, ExpoSize, en van Abbemuseum
 

  • LEOXX lanceert Heriz Medaillon
  • LEOXX lanceert Heriz Medaillon
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • LEOXX lanceert Heriz Medaillon
Inschrijven Nieuwsbrief