LEOXX verweeft duurzame Anker-tapijten in aanbod

Op 16 april 2013

Unieke tapijtcollectie op basis van kleurenpalet Le Corbusier

Houten, 16 april 2013 - De geweven vloerbedekkingen van Anker zijn vanaf deze week in Nederland verkrijgbaar via LEOXX. Met deze exclusieve samenwerking verstevigt LEOXX haar toonaangevende positie in de projectvloerenbranche op de Nederlandse markt. Hiermee is nu de unieke tapijtcollectie op basis van het kleurenpalet van Le Corbusier verkrijgbaar bij LEOXX.

Partner van de toekomst

“Anker-Teppichboden (Düren, Duitsland) excelleert in het vervaardigen van geweven tapijten en heeft hier al een paar honderd jaar ervaring in”, aldus Leo Nekeman, algemeen directeur van LEOXX. “Anker was al verkrijgbaar in Nederland, maar door onze samenwerking zijn de weefproducten beter toegankelijk en prijstechnisch interessanter. Een uitkomst voor wie zoekt naar geweven tapijten die in innovatie, duurzaamheid en kwaliteit uitblinken. We merken dat vooral architecten en professionele inrichters hier grote behoefte aan hebben. Met onze kennis van vloerbedekkingen én de doelgroep, zag Anker in LEOXX de partner van de toekomst.”

Wereldberoemd kleurenpalet

LEOXX voert in Nederland alleen de geweven vloerbedekkingen van Anker (de getufte kwaliteiten zijn rechtstreeks bij Anker te verkrijgen). Nieuw is de Perlon Rips LCS, gebaseerd op het wereldberoemde kleurenpalet van Le Corbusier (polychromie). “De Zwitserse stichting Les Couleurs heeft Anker de wereldwijde exclusieve rechten toegekend om een weefcollectie te ontwikkelen op basis van het kleurenpalet van Le Corbusier”, benadrukt Nekeman. De collectie, bekroond met de ‘red dot award product design 2013’, is opgebouwd uit 63 kleuren die allemaal perfect te combineren zijn. Nekeman: “Zowel als het gaat om hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid als om uitstraling, design en kleur de perfecte aanvulling op ons assortiment.”

Over Leoxx B.V.

Wat zo’n 170 jaar geleden begon met de productie van biezen matten en het weven van kokos en sisal, is uitgegroeid tot wat LEOXX nu is: een onderneming in hoogwaardige, moderne projectvloerbekleding. Nog steeds werkt LEOXX met natuurlijke en duurzame materialen; alle collecties zijn CO2-neutraal, gerecycled of recyclebaar. Met 25 medewerkers zet LEOXX zich daar dagelijks voor in. Het uitgebreide assortiment bestaat naast de eigen collectie zachte vloerbekleding onder meer uit de weefproducten van Anker, REused, 2tec2 en Expona.

 

Feel free to share
Inschrijven Nieuwsbrief