Highlights trendspotting Milan

Op 01 mei 2015

Van 17 t/m 19 april heeft LEOXX de trends gespot tijdens de Salone del Mobile 2015 in Milaan. We hebben ons ondergedompeld in de wijken Lambrate, Tortona en Brera. Veel design gezien, de nodige inspiratie opgedaan en uitvoerig met diverse (interieur)architecten en designers gesproken.

Wat opviel is dat oude patronen in een nieuw jasje worden gegoten. Of dat vertrouwde voorwerpen een nieuwe toepassing krijgen. Niet heel wereldschokkend, maar bijvoorbeeld de verschuiving van vloerbekleding naar wand- en plafondaankleding was meer dan eens aanwezig. (Print)tapijt op de wand werd bijna een kunstwerk en zorgt daarnaast ook voor een warme beleving van een ruimte. Zowel in sfeer als in akoestiek.

Ook diverse aparte en innovatieve modulaire oplossingen gespot. Eenvoudige vormen/voorwerpen die samengevoegd en/of gestapeld een nieuwe vorm en soms ook een andere functie krijgen. Denk aan modulaire kasten-, banken-, verlichtings- en vloeroplossingen. En een flink aantal inspirerende co-creaties. Herman Miller en Maharam tezamen met Hollands designduo Scholten & Baijings (Lines, Grid & Blocks). Foscarini met Diesel – al een poos een succesvol duo. En G-star die samen met Vitra een stoere, rauwe en minimalistische lijn kantoormeubelen - Prouvé RAW: Office Edition’ - op de markt brengt.

Er was ook een kritische noot. Het gevoel dat merken qua design en dessin steeds dichter bij elkaar komen te liggen, waardoor de eigen identiteit lijkt weg te vallen. De roep om als merk een duidelijke, eigenwijze missie uit te (blijven) stralen, kwam ons vaker dan eens ter oren.

Op het Pinterest board ‘Trendspotting Milan’ vind je alle highlights van Salone del Mobile 2015 terug.

  • Highlights trendspotting Milan
  • Highlights trendspotting Milan
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • Highlights trendspotting Milan
Inschrijven Nieuwsbrief