Terugblik 1e Architecten Wielerclassic

Op 06 juli 2015

Op 12 juni 2015 vond de 1e Architecten Wielerclassic plaats - een initiatief van Modular Lighting Instruments, Schaffenburg en LEOXX. 50 professionals uit de wereld van architectuur & interieur verzamelden zich bij Wielerclub Excelsior in Gouda om een toertocht van 50 of 70 km te rijden. En dat onder begeleiding van wielerprofs als Peter Schep, Karsten Kroon en team SEG Racing.

Na ontvangst met koffie & appelgebak maakte voormalig Olympisch wielrenner John den Braber een koppeling tussen bekende wielerwoorden/uitspraken met het werk van de (interieur)architect, zoals afzien, Chasse Patate, stuk zitten en eindsprint.

Om 14.00 uur begon de toertocht door de regio Gouda, inclusief motoren, ploegleidersauto’s en een heuse bezemwagen. & Prachtig weer. Halverwege werden de renners getrakteerd op een gezonde en bovenal smakelijke creatie van onder andere aardbeien/balsamico/munt en verfrissende ijsthee.

Degenen die nog puf hadden, konden na afloop van de toertocht op de wielerbaan een tijdrit van 1,2 km rijden. Karsten Kroon - etappewinnaar Tour de France 2002 - zette de te kloppen tijd neer. Zo’n 30 enthousiastelingen gingen 1 voor 1 nat op de scherpe tijd van Karsten. Architect Alfred Toet deed dat ’t beste in een tijd van 1.43,38. Hij ging naar huis met de wisselbeker én het felbegeerde Saxo Tinkoff shirt dat Karsten vorig jaar droeg tijdens de Ronde van Vlaanderen. De sportieve en gezellige middag werd afgesloten met een goed verzorgde BBQ.  Het bleef nog lang onrustig in Gouda.

In 2016 plannen we zeker de 2e Architecten Wielerclassic. 

Op YouTube een korte impressie en op Facebook veel sportieve beelden.

De 1e Architecten Wielerclassic is mede mogelijk gemaakt door de sponsors Objectflor, Siersema, Decolegno, De PartyShop, Miranto en SMEELE.

  • Terugblik 1e Architecten Wielerclassic
  • Terugblik 1e Architecten Wielerclassic
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • Terugblik 1e Architecten Wielerclassic
Inschrijven Nieuwsbrief