Komt dat zien

Op 21 september 2015

“Kleur is ... een ongelooflijk effectief prikkelend middel. Kleur is een element van ons bestaan” - Le Corbusier​

Blauw is koel en wijkt, rood is warm en komt op je af. Dat kleur een rol speelt in een ruimte is algemeen bekend. Maar behalve een optisch effect heeft kleur ook een diepere werking. Tijdens ons event ZIEN op donderdag 12 november (15.30 - 19.30 uur) gaan onze gastsprekers hier op in.

Prof. Dr. Thomas Luippold geeft een presentatie over het wereldberoemde kleurenpalet van Le Corbusier. Gefascineerd door de harmonie van kleur in de natuur, ontwikkelde hij een eigen palet dat door zijn schoonheid en kracht nog altijd wordt toegepast. En wat doet kleur met je als je je wil concentreren? Of als je dement bent? Omgevingspsychologe Fiona de Vos leert ons over het psychische effect van de visuele omgeving.

Le Corbusiers Polychromie architecturale

Le Corbusier was onbetwist één van de meest invloedrijke architecten van de twintigste eeuw. Kleurgebruik was voor hem cruciaal in het ontwerp . Geïnspireerd op de natuur vormde hij met harmonieuze kleuren een palet, dat een kunstwerk op zich was. De rechten van dit palet worden beheerd door Les Couleurs Suisse waar onze gast Thomas Luippold president van is. Les Couleurs Suisse verleende Anker de wereldwijde exclusieve rechten om een unieke geweven tapijtcollectie te ontwikkelen: Perlon Rips LCS.

Waarnemen van de ruimte

Onze tweede gast, Fiona de Vos is naast docent omgevingspsychologie eigenaar van studio dVO | bewuster bouwen. Met haar team adviseert ze organisaties over hoe een gebouw beter in dienst kan staan van de gebruikers, zoals patiënten. Mensen die in een kantoor werken, maar ook mensen die in een zorginstelling verblijven, brengen veel tijd door in een gebouw. Het is heel belangrijk dat ze zich daar goed voelen. Kleur speelt hierin een belangrijke rol.

Het event KOMT DAT ZIEN vindt plaats op donderdag 12 november bij ons over de vloer in Houten. Het programma:

15.30         Inloop
16.00         Presentatie: Le Corbusiers Polychromie architecturale
17.00         Presentatie: Waarnemen van de ruimte
18.00         Hapjes, drankjes én muziek
19.30         Einde
 


Wegens grote belangstelling kun je je helaas niet meer aanmelden voor KOMT DAT ZIEN. Wil je op de hoogte blijven van deze en toekomstige themasessies, laat dan hier je gegevens achter.

Feel free to share
  • Komt dat zien
  • Komt dat zien
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • Komt dat zien
  • Komt dat zien
Inschrijven Nieuwsbrief