Prints van Oranje pakt uit op Dutch Design Week

Op 07 oktober 2015

Bijzondere presentatie ‘deep ocean blue’ combineert interieur met fashion

Prints van Oranje geeft haar prille samenwerking met LEOXX kleur tijdens de Dutch Design Week van 17 t/m 25 oktober. Dit grootste designevenement van Noord-Europa biedt het ideale podium om de eindeloze mogelijkheden van ‘customized printen’ van interieurproducten in de schijnwerpers te zetten. De presentatie van Prints Oranje (in het Inntel Hotels Art Eindhoven) wordt mede mogelijk gemaakt door het ‘fashionable’ duo Judith van Vliet en Chris van den Elzen. Met als klap op de vuurpijl elke dag een prikkelende fashionshow tussen 13.00 - 14.00 uur.

“Uit de markt is steeds meer vraag naar ‘customized’ interieurproducten”, verklaart Marc Treu van LEOXX de samenwerking met Prints van Oranje, waar interieurarchitect Ab Oosterhof de oprichter van is. “Hij is al jaren succesvol op het gebied van customized printen wat hij toepast op tapijt, stof, vinyl, laminaat, behang en gordijnen. Zijn vakmanschap in combinatie met ons serviceniveau en onze  kennis van en ervaring op de projectenmarkt betekent dat we onze klanten nog beter op maat kunnen bedienen.”

Samenspel van prints en materialen

Dankzij de samenwerking tussen Prints van Oranje en LEOXX kunnen architecten en interieurontwerpers op eindeloos veel manieren hun eigen designs realiseren op interieurmaterialen. “Out-of-the- box denken past bij mij”, vertelt Ab Oosterhof, “dus ik ben op zoek gegaan naar een brug om de kloof te dichten die je vaak ziet tussen de gewenste ontwerpen en beschikbare materialen. En zo ontstond het idee zelf de materialen in te kopen zodat printen op stof, vloeren en behang binnen handbereik kwamen. Met als gevolg dat de hedendaagse interieurs een uniek eigen identiteit krijgen en een samenspel zijn van prints en materialen. Zo wordt elk interieur een beleving! Sprekend voorbeeld is ons werk voor de tentoonstelling Royal Showpieces II in Paleis Het Loo, waar we meerdere kamers hebben voorzien van speciaal geprinte vloerbedekking en behang.”

Duurzaamheid

Prints van Oranje ontwikkelt hoogwaardige custom-made interieurproducten van duurzame materialen. Zo zijn alle gebruikte inkten ‘Ecosolvent’. Bovendien produceert Prints van Oranje op aanvraag, zodat er dus nooit meer wordt geproduceerd dan strikt noodzakelijk. Als partner en adviseur in duurzame projectvloeren staat dit thema ook bij LEOXX hoog in het vaandel. Bij de deelname aan de Dutch Design Week is duurzaamheid dan ook de overkoepelende gedachte, wat tot uiting komt in het thema ‘deep ocean blue’. “Met bijzondere aandacht voor de duurzame mogelijkheden van de diepe oceaan, zoals voor bacteriën die duurzame energie kunnen wekken”, aldus Judith van Vliet, internationaal fashion designer. “Een bijzondere en nog onbekende wereld die mij inspireert bij het maken van fashion items.” 

We zien je graag op 17 t/m 25 oktober in de serre van het Inntel Hotels Art Eindhoven. Informatie over o.a. openingstijden, kun je vinden op de website van DDW. Meer informatie over Prints van Oranje én inspiratie vind je op www.printsvanoranje.nl.

Met dank aan iedereen die de presentatie op DDW 2015 mogelijk maakt:

Fashion: Judith van Vliet
Accessoires: Chris van den Elzen
Muziek: David Jorre - Libya
Dansers: Balletstudio Valentijn
Locatie: Inntel Hotels Art Eindhoven

  • Prints van Oranje pakt uit op Dutch Design Week
  • Prints van Oranje pakt uit op Dutch Design Week
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • Prints van Oranje pakt uit op Dutch Design Week
  • Prints van Oranje pakt uit op Dutch Design Week
  • Prints van Oranje pakt uit op Dutch Design Week
Inschrijven Nieuwsbrief