Terugblik event 'Komt dat zien'

Op 17 november 2015

Donderdag 12 november waren er ruim 100 gasten over de vloer bij LEOXX voor weer een boeiende themasessie waarin de zintuigen centraal staan.  ​

Het interieur en de ruimte om ons heen beïnvloeden onze zintuigen, hoe we werken, wonen en of we de omgeving als prettig ervaren. In deze 2e sessie stond ZIEN centraal. Er werd onder andere ingegaan op hoe kleur betekenis kan geven aan een interieur.

Thomas Luippold – president van Les Couleurs Suisse – gaf met zijn presentatie ‘Le Corbusiers Polychromie architecturale’ de aftrap. Le Corbusier is bekend van zijn gebouwen en meubels. Minder bekend is zijn kleurenpalet. Geïnspireerd op de natuur vormde Le Corbusier een palet met 63 harmonieuze kleuren die onderling eenvoudig te combineren zijn.
Les Couleurs Suisse verleende Anker de wereldwijde exclusieve rechten voor een unieke geweven tapijtcollectie op basis van het kleurenpalet van Le Corbusier: Perlon Rips LCS. Uiteraard verkrijgbaar bij LEOXX.

Meer zien van en lezen over Le Corbusier? De prachtige visuele biografie ‘Le Corbusier Le Grand’ kun je verdienen door vóór 31 december een staalaanvraag te doen! Kijk hier voor de actievoorwaarden.

Onze 2e gastspreker was omgevingspsychologe Fiona de Vos van studio dVO | bewuster bouwen. In haar bevlogen betoog over de kansen bij interactie van mensen met hun omgeving, nam ze als voorbeeld stressreductie bij kinderen in het ziekenhuis die naar de o.k. worden gereden. Met een prettige ambiance blijven kinderen rustig en is er minder (verdovende) medicatie nodig, ervaren ze minder pijn en herstellen ze sneller. Maar kijk ook buiten de grenzen en de traditionele rol om naar een gebouw en haar omgeving, de Holistic healing environment.

Na de presentaties werd er met vakgenoten nog flink nagepraat bij LEOXX, onder het genot van heerlijke hapjes, drankjes en muziek van dj Luc.

De presentaties:


LEOXX deelt kennis, inspireert én adviseert om interieurs te creëren die er toe doen. In het voorjaar van 2016 houden we een 3e themasessie VOELEN. De belangstelling voor onze themasessies is groot, dus schrijf je tijdig in om jezelf te verzekeren van een plek. We houden je op de hoogte via onze digitale nieuwsbrief (mocht je die nog niet ontvangen, kun je je hier aanmelden).

 

 

Feel free to share
 • Terugblik event 'Komt dat zien'
 • Terugblik event 'Komt dat zien'
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Terugblik event 'Komt dat zien'
 • Terugblik event 'Komt dat zien'
 • Terugblik event 'Komt dat zien'
 • Terugblik event 'Komt dat zien'
 • Terugblik event 'Komt dat zien'
Inschrijven Nieuwsbrief