Feel free to grow challenge

Op 15 november 2015

Hoe maak je materialenleer zo spannend mogelijk voor studenten? Maak er een wedstrijd van! Met de Feel free to grow challange worden studenten van SintLucas in Boxtel uitgedaagd om een nog niet bestaande vloerafwerking te ontwikkelen.

Voor het eerst in de geschiedenis van SintLucas wordt materialenleer gegeven aan de hand van een challenge, georganiseerd met het toekomstige werkveld. Voor de studenten bedacht DUCXX samen met de betrokken docenten en LEOXX de challenge om een totaal nieuwe “out of the box” vloerafwerking te ontwerpen, die LEOXX misschien wel op de markt gaat brengen. 

Natuurlijk komt het er op aan te weten welke vloerafwerkingen, materialen en technieken er al zijn. Zo is de challenge een studie en creatie-uitdaging in één. Er wordt dus niet gezocht naar een nieuw dessin, structuur of toepassing. Er moet minstens één, binnen de vloerenbranche onbekend materiaal gebruikt worden. En het ontwerp moet een probleem aanpakken: akoestiek, slijtage, vervuiling of een zelf gekozen probleem.

Op 3 december zullen tijdens een pitch alle individuele concepten worden gepresenteerd. Vanuit deze presentaties worden groepen gevormd die op 21 januari 2016 elk een tastbaar product presenteren. Een pittige maar absoluut waardige uitdaging voor 60 vierdejaars studenten van de PIE: Projectleider Interieur Exterieur.

Op Pinterest is het gehele leer- en creëerproces van de studenten vanaf 3 december te volgen: #feelfreetogrow2015.

DUCXX is een initiatief voor aanstormend talent vanuit de MVO gedachte – duurzaam en maatschappelijk ondernemen is een intrinsiek onderdeel van de LEOXX filosofie. Meer informatie over DUCXX kun je vinden onder MVO: DUCXX.

Inschrijven Nieuwsbrief