Is duurzaam bouwen alweer ouderwets?

Op 21 april 2016

Milieuvriendelijk wordt mensvriendelijk

De duurzaamheidsnormen worden in de bouw- en interieursector continu aangescherpt. Zodra het beter kan, moet het beter. En nu verschuift de focus van ‘planet’ naar ‘people’. Milieuvriendelijkheid is een noodzakelijke voorwaarde voor gebouwen, maar hoe gaat het eigenlijk met de mensen ín die gebouwen? Zijn die wel gezond? Onder andere de WELL normering brengt dit in kaart. Er is door het WELL building institute in de VS een vergaande standaard ontwikkeld voor een omgeving die gezond is voor de mensen. En daarbij is geen detail over het hoofd gezien.

Stay well!

Welvaartziektes voorkomen is effectiever (en goedkoper) dan genezen. Onze omgeving speelt daarin een grote rol. ‘Zitten is het nieuwe roken’ is zo’n inzicht over de grote risico’s van zittend werken. De omgeving kan mensen gezonder laten functioneren. Maar ook materialen, ventilatie, daglicht, akoestiek, aanwezigheid van groen en zelfs de grootte van de porties geserveerd in het bedrijfsrestaurant tellen mee voor onze gezondheid. Alle inzichten en de daaruit voortvloeiende normen zijn verwerkt in de WELL normering. Net als LEED is WELL een methode die gebouwen van zilver tot platina classificeert, nu alleen met het menselijk welzijn als hoogste goed.

De smaak te pakken

Architecten en interieurontwerpers haken meer en meer in op deze trend. Ontwerpbureau D/Dock begon in 2012 al met ontwerpen volgens het healing-offices concept en is daarin zeer succesvol. De vraag naar gezonde omgevingen zal toenemen en vanuit onze MVO visie zijn we bij LEOXX ook druk met dit onderwerp. In onze komende themaperiode staat het 4e zintuig centraal: smaak en proeven. Gezond eten, bewegen en een gezond binnenklimaat nemen we hierin mee. Welzijn? Wij hebben de smaak te pakken!

Feel free to share
  • Is duurzaam bouwen alweer ouderwets?
  • Is duurzaam bouwen alweer ouderwets?
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • Is duurzaam bouwen alweer ouderwets?
  • Is duurzaam bouwen alweer ouderwets?
Inschrijven Nieuwsbrief