Schone lucht door duurzaam vloeronderhoud

Op 19 mei 2016

Het goed onderhouden van de vloerbedekking verlengt de levensduur ervan aanzienlijk. Een duurzame keuze dus. Maar wist je dat je daarmee ook het binnenklimaat verbetert?

Minder schoon is duur

Schoonmakers werken vaak onder zo’n hoge tijdsdruk dat ze de vloer alleen even mogen ‘tippen’: alleen de zichtbare rommeltjes wegzuigen. Een besparing op schoonmaakkosten die niet perse voordeel oplevert voor je portemonnee en voor het personeel. Van plint tot plint stofzuigen gebeurt dan maar eens in de 2 weken. Het tapijt is hierdoor veel eerder aan vervanging toe en de luchtkwaliteit komt het ook niet ten goede.

Het tapijt als luchtfilter

Tapijt neemt goed vuil en stof op. Voor de lucht werkt zo’n tapijt eigenlijk als een filter. Van ronddwarrelend stof heb je veel minder last. Vandaar dat tapijt voor mensen met stofallergie tegenwoordig juist wordt aangeraden. Voorwaarde is wel dat je de vloer regelmatig goed schoon zuigt. Ten eerste omdat je anders het tapijt vernielt. Zit er veel vuil tussen de vezels dan kunnen ze niet meer hun optimale vorm behouden. De vezels klitten aan elkaar en als ze belopen of platgereden worden veren ze niet meer terug. Bovendien neemt het vermogen om stof op te nemen af, met als gevolg een veel mindere luchtkwaliteit. Met dagelijks even zuigen hou je dus niet alleen het tapijt maar ook de lucht schoon.

Vlekvrij oogt én ruikt beter

Ook vlekken dagelijks verwijderen is beter dan wachten op een schoonmaakbeurt. Juist als je direct ingrijpt is de kans het grootst dat de vlek er helemaal uitgaat. Als je hier met elkaar alerter op bent, hoeft dit niet eens een taak voor de schoonmakers te zijn. Laat 100% koolzuur even inwerken en je poetst een vlek zó weg. De geur van de ruimte is een stuk frisser zonder weken oude koffie-verkeerd-vlekken in het tapijt! Met dagelijks onderhoud van je tapijt hou je de lucht in het kantoor schoon en gezond. Bovendien oogt de ruimte zo mooi als de ontwerper het bedoeld heeft. Bel ons gerust als je meer tips wil om de vloer als nieuw en de ruimte lekker fris te houden.

  • Schone lucht door duurzaam vloeronderhoud
  • Schone lucht door duurzaam vloeronderhoud
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • Schone lucht door duurzaam vloeronderhoud
Inschrijven Nieuwsbrief