Zo wordt een kantoor een ware werk-oase

Op 21 juli 2016

Een gezonde omgeving creëren waar gefocust gewerkt wordt, hoe doe je dat? Natuur om ons heen werkt rustgevend, heeft onderzoek meermaals aangetoond. Alleen de kleur groen heeft al dat effect, hoewel groentinten soms kunnen ‘vloeken’. Zorgvuldig afstemmen van tinten is door de uitgebreide vloerencollectie heel gemakkelijk. Zo werd het interieur van onderzoeksbureau de Rekenkamer met een mooi palet van materialen een ware werk-oase.

Gezond voor oog en oor

De Rekenkamer Amsterdam verhuisde onlangs naar een nieuw pand waar het hele bureau werkt op één verdieping. Medewerkers hadden veel inspraak én de wens: geen kantoortuin. Wel koos men voor de openheid van individuele kantoren zonder deuren. Dat vraagt extra aandacht voor de akoestiek. En dan is tapijt natuurlijk een prachtige oplossing. Met het groenconcept viel de keus al snel op de mosgroene tapijttegels FleXX Texture-loop TT 438. Ook de wanden kregen een oog én oor-strelende groene bekleding met de Plain-session 468. De strakke vloerbekleding 2tec2 (Bazalt Green) van geweven vinyl nam de meer besmettelijke ruimtes voor haar rekening.

Een functionele mix & match

Natte schoenen, cartridges, koffie, zelfs een schone omgeving als een kantoor kent z’n gevarenzones als het om vlekken gaat. Voor die ruimtes is 2tec2 perfect. Deze vloer is makkelijk nat te reinigen. De bestaande cementen dekvloer bij de entree bleef ‘naakt’ met alleen een speciale coating. Daarop liggen losse karpetten van afgebiesd 2tec2, die met een groene streep de harde grijze vloer verbinden met de zachte groene omgeving. Zo is alles een harmonieus, gezond en vooral groen geheel, waarin het prettig werken is.

Kiezen voor groen

Bouwkundige Linda van der Hoorn: ”Ik ben eigenlijk geen interieurontwerpster, ik werk vanuit hoe mensen optimaal functioneren in een ruimte. De meeste keuzes zijn heel praktisch. Het plantenbehang bijvoorbeeld is niet om hip te doen, maar omdat de gang daar te smal was voor echte planten. Bij LEOXX hebben ze me erg geholpen met het kiezen van de vloermaterialen. Zij hebben precies de goede stalen voor me geselecteerd, de keus was toen zo gemaakt.”

Kies ook voor groen
Bekijk onze groene vloeren

Project Rekenkamer Metropool Amsterdam
Ontwerp Horizon projecten (Linda van der Hoorn)
Stoffeerder Siersema Interieur
Fotografie www.bewonderen.com
Producten Plain-session 468 (wanden), FleXX Texture-loop TT 438, 2tec2 Bazalt Green

Feel free to share
 • Zo wordt een kantoor een ware werk-oase
 • Zo wordt een kantoor een ware werk-oase
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Zo wordt een kantoor een ware werk-oase
 • Zo wordt een kantoor een ware werk-oase
 • Zo wordt een kantoor een ware werk-oase
 • Zo wordt een kantoor een ware werk-oase
Inschrijven Nieuwsbrief