Hotels verbeteren akoestiek met LEOXX ACOUSTIXX

Op 22 augustus 2018

Geluidsoverlast in hotels is een hardnekkig probleem. De helft van alle hotelgasten verwacht zich in de toekomst te ergeren aan ‘dunne muren’ en ‘luide buren’, zo blijkt uit onderzoek. De LEOXX ACOUSTIXX collectie, bestaande uit wand- en plafondoplossingen en roomdividers, biedt ieder hotel een oplossing en staat garant voor maatwerk, design en techniek.

“Onze drijfveren zijn simpel en helder: het creëren van mooie oplossingen die op akoestisch vlak écht werken en met respect voor people en planet tot stand zijn gekomen.” Aan het woord is Jeroen Oprinsen, oprichter van CVOUSPLAIT, specialist op het gebied van ruimteakoestiek en designer achter LEOXX ACOUSTIXX. “Er is geen one-size-fits-all oplossing die in elk hotel hetzelfde effect teweegbrengt. Akoestiek vraagt om een totaaloplossing.”

KLACHTEN EN ERGERNIS

Slapen naast een drukke straat of oude lift kan zorgen voor geluidsoverlast, maar de meeste klachten van hotelgasten gaan over ándere hotelgasten. Vooral slaande deuren, herrie op de gang en luidruchtige buren zorgen voor ergernis, blijkt uit onderzoek van boekingswebsite HotelGrouper en online enquête softwarebureau Qualtrics.

Niet minder dan de helft van de onderzochte gasten verwacht dat ‘dunne muren en luide buren de perceptie van hun hotelverblijf en -overnachting in de toekomst het meest negatief zullen beïnvloeden’. Het onderzoek concludeert daarom dat geluidsoverlast in hotels wereldwijd de grootste klacht is onder hotelgasten.

Volgens het Kenniscentrum Geluidsisolatie schieten oplossingen nog vaak tekort.

“Luxehotels ontdekken de marketingwaarde van geluidsarme kamers, maar beperken zich vaak tot extra dikke muren en massieve mahoniehouten deuren”, zegt Lucas Keizer in een interview met Trouw. “Oplossingen die zeker bijdragen aan het terugdringen van geluidsoverlast, maar lang niet altijd en overal toepasbaar zijn – zeker niet binnen de openbare ruimtes van hotels, zoals de lobby’s en restaurants.”

MOGELIJKHEDEN EN BEPERKINGEN

Het verbeteren van akoestiek begint met het in kaart brengen van wat technisch mogelijk is in de verschillende hotelruimtes, zegt Oprinsen. “Slimme hoteliers kiezen voor een combinatie van wand- en plafondoplossingen en roomdividers. Geluidsbeleving is subjectief en ruimtegebonden.”

Het geluid in hotellobby’s is anders dan op de gang bij de hotelkamers. Ook de relatieve impact van de akoestische oplossingen verschilt per hotel. “Het gaat niet alleen om de daadwerkelijke akoestische prestaties, maar ook in hoeverre deze overeenkomen met het verwachtingspatroon van de klanten. Het is vanzelfsprekend dat vijf panelen in een kleine hotellobby of kleine vergaderruimte, waar voorheen weinig tot niets met akoestiek werd gedaan, meer impact hebben dan diezelfde vijf panelen in een grote hotellobby of grote vergaderruimte waar dat al langer een rol speelde.”

CREATIEF MAATWERK

LEOXX ACOUSTIXX neemt nadrukkelijk afstand van de bestaande rechttoe rechtaan interieuroplossingen. De wand- en plafondoplossingen en roomdividers uit de collectie verbeteren de geluidsbeleving in hotels op een visueel aantrekkelijke manier en biedt klanten maatwerk en creatieve vrijheid.

Vivian Vugts, marketingmanager bij LEOXX vertelt: “We gaan in de basis uit van goed presterende basismaterialen en vertalen deze naar akoestische inrichtingen en producten. De combinatie van maatwerk, design en techniek maken het onderwerp ontzettend interessant.” In combinatie met de brede collectie vloeroplossingen van LEOXX krijgt de akoestische beleving in hotelruimtes gegarandeerd een extra dimensie, want ook LEOXX’ tapijt en tapijttegels zijn geluiddempend.

EXCLUSIEF BIJ LEOXX

Met het nieuwe label verbreedt LEOXX haar horizon en laat ze zien waar ze voor staat: de werk- en leefomgeving van haar opdrachtgevers mooier, stiller en gezonder te maken. Niet eerder bood ruimteakoestiek zoveel ruimte aan creatieve vrijheid. 

 “LEOXX ACOUSTIXX is qua vormgeving en beeldvorming onderscheidend van wat al op de markt verkrijgbaar is”, zegt Vivian Vugts. “We hoeven geen enkel creatief gesprek uit de weg te gaan.” LEOXX verzorgt desgewenst ook de plaatsing.

 

 BEKIJK HIER DE COLLECTIE

Feel free to share
 • Hotels verbeteren akoestiek met LEOXX ACOUSTIXX
 • Hotels verbeteren akoestiek met LEOXX ACOUSTIXX
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Hotels verbeteren akoestiek met LEOXX ACOUSTIXX
 • Hotels verbeteren akoestiek met LEOXX ACOUSTIXX
 • Hotels verbeteren akoestiek met LEOXX ACOUSTIXX
 • Hotels verbeteren akoestiek met LEOXX ACOUSTIXX
 • Hotels verbeteren akoestiek met LEOXX ACOUSTIXX
Inschrijven Nieuwsbrief