Innovatieve oplossingen voor gezonde gebouwen

Op 04 februari 2019

Met producten als de pvc-vrije vloer Cirro van Amtico en de akoestische oplossingen van ACOUSTIXX wordt binnenblijven prettiger en gezonder. Bij LEOXX nemen we duurzame inzetbaarheid, welzijn en productiviteit serieus. Want een gezond gebouw draagt bij aan gezonde mensen.

Productiviteit en welzijn

In een ongezonde ruimte kan werken belastend zijn. Een tekort aan frisse lucht, te veel verontreinigende stoffen en te hoge concentraties aan CO2 kunnen de productiviteit met wel 10 procent doen afnemen. Ook een te lage of te hoge temperatuur, slechte daglichttoetreding, een gebrek aan uitzicht, geluidsoverlast en een gebrek aan privacy zorgen voor minder productiviteit en een hoger ziekteverzuim.

Goed voor de aarde, goed voor de mens

Gezond bouwen en duurzaam bouwen hangen nauw met elkaar samen. Maatregelen voor het verduurzamen van gebouwen blijken vaak ook positieve effecten te hebben op de gezondheid van de gebruikers. En aandacht voor gezondheid van gebruikers kan ook weer een trigger zijn voor investeringen in duurzame en energiezuinige gebouwen. In het interieur zorgt werken met duurzame en circulaire materialen ook vaak voor een meer speelse en creatieve inrichting van de ruimte.

Gezonde ruimtes

Een gezonde ruimte biedt een optimale akoestiek, veel daglicht, een goede luchtkwaliteit, veel groen en bestaat zoveel mogelijk uit natuurlijke materialen.

Er zijn tal van manieren om gebouwen gezonder te maken. Met natuurlijke ventilatie en mechanische klimaatbeheersing bijvoorbeeld. Of door te kiezen voor emissiearme materialen en apparatuur. Denk ook aan zonwering, daglicht, groene planten en goede isolatie. En vergeet esthetiek niet! Speelse, verrassende en simpelweg mooie kantoren leiden tot blije gezichten.

Gezondheid ligt onder je voeten

Een onzichtbare speler in het binnenklimaat is het materiaal waarvan vloeren gemaakt zijn. Een product van LEOXX dat hier rekening mee houdt, is de pvc-vrije vloer Cirro van Amtico. Cirro bevat geen pvc, ftalaten, halogeen, chloor of stoffen die op de SVHC-lijst staan. De vloer voldoet hierdoor aan de meest strikte gezondheidsnormen voor werk-, leer- en zorgomgevingen. Cirro is VOC-compatibel en heeft een Indoor Air Comfort Gold certificering, wat inhoudt dat de vloer niet teveel vluchtige organische stoffen uitstoot die de luchtkwaliteit verstoren.

 

 BEKIJK DE amtico CIRRO COLLECTIE

 

Akoestische oplossingen

Even zo onzichtbaar, maar direct waarneembaar: akoestiek. Herrie staat voor stress. Slechte akoestiek leidt tot productiviteitsverlies, maar ook tot ziekteverzuim, verminderde werktevredenheid en onderlinge irritaties. Een goed akoestisch ontwerp levert een grote bijdrage aan de gezondheid van gebruikers.

Met de roomdividers, wand- en plafondpanelen van ACOUSTIXX kan voor iedere situatie een passende oplossing worden gevonden. Ook kan geluidshinder van bijvoorbeeld ventilatiesystemen hiermee ondervangen worden. Dit zorgt voor een rustige omgeving waarin gebruikers zich voldoende kunnen concentreren en ontspannen.

 

 BEKIJK DE ACOusTIXX COLLECTIE

 

Feel free to be healthy!

De gezondheid van gebouwen krijgt in de architectuur- en interieursector steeds meer de aandacht die het verdient. Ook LEOXX draagt haar steentje bij met producten die naast duurzaamheid ook een positief effect hebben op de gezondheid van gebruikers. We denken ook in het totaalontwerp graag mee over passende en creatieve oplossingen!

 

Feel free to share
  • Innovatieve oplossingen voor gezonde gebouwen
  • Innovatieve oplossingen voor gezonde gebouwen
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • Innovatieve oplossingen voor gezonde gebouwen
  • Innovatieve oplossingen voor gezonde gebouwen
  • Innovatieve oplossingen voor gezonde gebouwen
Inschrijven Nieuwsbrief