LEOXX ACOUSTIXX zet de toon op het gebied van akoestiek

Op 20 juni 2018

Wanneer een bouwproject te duur dreigt te worden, wordt vaak op akoestiek bezuinigd. “Het onderwerp akoestiek is in veel architectuuropleidingen nog niet met stip genoteerd”, zegt akoestiekspecialist Jeroen Oprinsen, eigenaar van CVOUSPLAIT. Met de LEOXX ACOUSTIXX lijn, designed by CVOUSPLAIT, wordt een nieuwe standaard neergezet.

In grote, open ruimtes heeft geluid vaak vrij spel. Daarnaast reflecteren oppervlaktes van harde materialen geluid, wat maakt dat zelfs onschuldige achtergrondgeluiden vervelend kunnen worden. Voorbeelden zijn pratende collega’s, apparaten die teveel geluid produceren, geluid van aangrenzende ruimtes en voetstappen.

 

bekijk LEOXX ACOUSTIXX 

Sleutelrol voor absorptiewaarde en positionering

Hoewel geluidsbeleving subjectief is, kan objectief worden vastgesteld in hoeverre materialen geluid absorberen of reflecteren. Dit noemt men absorptiewaarde: het absorberende vermogen van een materiaal, uitgedrukt in een waarde tussen 0 en 1. Ter illustratie: een waarde van 0,8 houdt in dat 80% van het geluid wordt geabsorbeerd en de overige 20% wordt gereflecteerd. Niet alleen de absorptiewaarde van de materialen is van belang, ook de positionering van de producten kan verschil uitmaken. De effectiviteit is het grootst door de producten zo dicht mogelijk bij de geluidsbron en in de richting van het geluid te plaatsen.

Betere akoestiek vergroot het werkplezier

CVOUSPLAIT specialiseert zich in ruimte-akoestiek en zet hoog in op akoestische wand- en plafondoplossingen én akoestische producten om in een ruimte te plaatsen (of juist een ruimte enigszins af te schermen, wat de privacy ten goede komt). “Daar waar de akoestiek op orde is, ervaart men veel meer leef- en werkplezier”, zegt Oprinsen, “maar vergeet niet dat geluid veel meer is dan een natuurkundig verschijnsel. Het is vooral een beleving en wordt dus door iedereen anders ervaren.”

Oprinsen ziet dat de interesse in het onderwerp toeneemt. “Het besef dat een betere akoestiek het leef- en werkplezier verbetert, wordt steeds breder erkend én herkend, net als een goede luchtkwaliteit of goede verlichting. Op interieurgebied ervaar ik veel beweging. Afgezet tegen de uniforme standaard oplossingen die tot voor kort in trek waren, zijn vandaag de dag creativiteit en design steeds meer van belang. De combinatie van maatwerk, design en techniek maken het onderwerp juist zo uitdagend.”

Akoestische vezelpanelen sterk in opmars

Oprinsen noemt akoestische vezelpanelen de grootste doorbraak van de afgelopen jaren op het gebied van akoestische oplossingen en dicht er veel voordelen aan toe. “Het zijn mooie, bouwende producten met sterk circulaire eigenschappen. De panelen zijn 100% recyclebaar en gedeeltelijk uit gerecycled materiaal samengesteld. Deze innovatie kan rekenen op interesse vanuit alle windstreken. De akoestische eigenschappen verschillen naar gelang de kwaliteit, maar het spreekt voor zich dat onze FIBER vezelpanelen behoren tot de beste van de klas”.

LEOXX ACOUSTIXX designed by CVOUSPLAIT

“Het is die vezel die CVOUSPLAIT aan LEOXX verbond”. Een collectie akoestische oplossingen, met FIBER als basis, werd het startpunt om het productenpakket van LEOXX te verbreden. Beide ondernemingen dragen bij aan een omgeving waar mensen zich prettig voelen. Dat zit in iedere vezel, letterlijk!

CVOUSPLAIT heeft voor LEOXX, expert in projectvloeren, 4 collecties met een duidelijk eigen gezicht ontworpen. De collectie LEOXX ACOUSTIXX designed by CVOUSPLAIT is afgestemd op de kleuren van de huidige collectie van LEOXX en bestaan uit de volgende productgroepen:

 1. Akoestische wandpanelen
 2. Akoestische plafondpanelen
 3. Akoestische room dividers

LEOXX en CVOUSPLAIT geven met deze collectie een aanzet om te laten zien wat akoestische producten qua beeld en vorm kunnen toevoegen aan het interieur. De producten zien er niet alleen mooi uit, ze zijn flexibel inzetbaar, leveren akoestische topprestaties en passen 100% in de gedachte van het circulaire, groene denken. “De LEOXX ACOUSTIXX collectie geeft op al deze vragen en wensen een sterk antwoord”, besluit Oprinsen.


NAAR LEOXX ACOUSTIXX 

 

 

Feel free to share
 • LEOXX ACOUSTIXX zet de toon op het gebied van akoestiek
 • LEOXX ACOUSTIXX zet de toon op het gebied van akoestiek
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • LEOXX ACOUSTIXX zet de toon op het gebied van akoestiek
 • LEOXX ACOUSTIXX zet de toon op het gebied van akoestiek
 • LEOXX ACOUSTIXX zet de toon op het gebied van akoestiek
 • LEOXX ACOUSTIXX zet de toon op het gebied van akoestiek
Inschrijven Nieuwsbrief