LEOXX biedt totaaloplossingen voor hotelinrichting

Op 21 november 2018

Als je een hotelkamer binnenloopt, wil je een comfortabel en rustig gevoel krijgen. Of je nu op zakenreis of op vakantie bent, in beide gevallen zijn de dagen vaak intensief en lang. In een hotelkamer wil je opladen en tot jezelf komen. Daarbij is de omgeving van groot belang. Een comfortabel bed staat met stip op nummer één. Maar ook de vloerbedekking, wand-, raambekleding en meubels dragen in grote mate bij aan de beleving. Een hotelkamer is een omgeving die veel verschillende mensen mooi en aangenaam moeten vinden. Kortom een uitdaging voor interieurontwerpers! LEOXX denkt mee en biedt voor alle uitdagingen een passende oplossing.

Het geheim van een aangename ruimte

Hoe creëer je een ruimte die voor zoveel mogelijk mensen aangenaam is om in te verblijven? Jefferson Fiolet, sinds begin oktober jl. sales director hospitality & leisure bij LEOXX, vertelt hoe je de perfecte balans kunt vinden. “Een harde, zakelijke uitstraling of juist een erg artistieke inrichting kan gasten met een andere voorkeur afschrikken. Door zachte en harde kleuren met elkaar te combineren kun je een stijl creëren die zoveel mogelijk mensen aanspreekt. Contrasten werken vaak goed en vergroten de kans dat iedereen iets vindt in de omgeving wat hem of haar aanspreekt.”

Bij het (her)inrichten van een hotel is het ook van belang gebruik te maken van intelligente innovatie. Jefferson Fiolet: “Ik debatteer graag met klanten over hoe de inrichting verbeterd kan worden. Ze hebben in het verleden een bepaalde keuze gemaakt, maar de toekomst vraagt wellicht om iets anders. In plaats van herhaling, kun je beter streven naar verbetering. Ook producten zijn continue in ontwikkeling en bieden telkens nieuwe mogelijkheden.”

Eindeloze mogelijkheden

Een hotel bestaat natuurlijk niet alleen uit kamers. Ook de openbare ruimtes in een hotel, zoals de lobby en het restaurant, moeten aan telkens veranderende functies voldoen. Hotels zijn inmiddels kleine steden waar mensen shoppen, eten, werken en ontspannen. Om aan al die verschillende functies te kunnen voldoen moet een slim interieurontwerp gemaakt worden. Daarbij is vrijheid in het ontwerpen van groot belang. Iedere functie heeft immers ook zijn eigen sfeer. De brede vloerencollectie van LEOXX en de customized prints op tapijt, vinyl, behang, gordijn en stof van Prints van Oranje bieden hierin oneindig veel mogelijkheden.

LEOXX spoort ontwerpers aan om zo creatief mogelijk te werk te gaan. Tegen klanten zegt Jefferson Fiolet dan ook het volgende: “Wees zo creatief mogelijk. Houd wel het comfort van de gasten in gedachten, maar denk niet meteen vanuit het budget of aan bepaalde specificaties. Kom met jouw creatieve wensen en dan zorgen wij dat het in alle opzichten passend en haalbaar wordt.”

Goede akoestiek

Geluid is ook een belangrijke factor om rekening mee te houden in hotels. Gasten willen op hun kamer geen overlast hebben van andere gasten. In de lobby moet de één rustig kunnen werken terwijl de ander staat te overleggen met de receptioniste. Een goed functioneel vloerontwerp kan al voor een groot deel antwoord geven op het akoestische vraagstuk. Zo zijn het kamerbreed tapijt en de tapijttegels van LEOXX van nature geluiddempend. Maar het is ook mogelijk om een vinyl vloer te leggen met een extra akoestische backing waardoor hinderlijke geluiden worden gedempt. Daarnaast zijn er akoestische wand- en plafondoplossingen en roomdividers. Deze verbeteren de geluidsbeleving én zijn visueel aantrekkelijk. LEOXX denkt mee om zo per ruimte de juiste akoestische oplossing te vinden.

Lees in dit artikel meer over onze akoestische oplossingen voor hotels.

Spectaculaire groei in de hotelbranche

De hotelbranche maakt momenteel een spectaculaire groei door. Wereldwijd is het aantal hotelkamers in tien jaar tijd gestegen van 14,5 miljoen naar bijna 17 miljoen. En op dit moment zijn er mondiaal gezien één miljoen hotelkamers in aanbouw. De stijging is te verklaren door economische groei en toenemend toerisme. Ook in Nederland doet de hotelbranche het goed. Nederland telt in totaal ruim 3500 hotels. De gemiddelde bezettingsgraad is gestegen van 73,9% in 2016 tot 76,8% in 2017 en groeit in 2018 naar verwachting naar 78%.

“Zowel nationaal als internationaal gezien liggen er voor LEOXX dus kansen op de groeiende hotelmarkt. Dit is ook de reden dat we Jefferson Fiolet als ambassadeur voor deze specifieke markt hebben aangenomen. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring in de hotelbranche en kent de markt door en door. Hij heeft hotelinterieurs ontworpen, voor een stofleverancier en een architectenbureau gewerkt en hij was hoofd inkoop bij Fletcher, de grootste hotelketen van Nederland. Hij kent dus alle kanten van de interieurbranche en de hotelbranche. Dit maakt Jefferson de ideale sales director hospitality & leisure!”, aldus Vivian Vugts, marketing & communicatiemanager bij LEOXX.

LEOXX biedt een totaaloplossing

LEOXX werkt met klanten uit allerlei verschillende disciplines en schaalniveaus. De ene keer zitten we om tafel met een hoteleigenaar, dan weer met een interieurarchitect, grafisch ontwerper, industrieel vormgever, visueel marketeer, projectontwikkelaar of inkoper. In het proces krijgen we feedback van al deze partijen. En daar komt iets uit wat veel breder is dan alleen een product. Er wordt echt een antwoord geformuleerd dat in harmonie is met de rest van het interieur. LEOXX verkoopt dus niet alleen producten, maar biedt een totaaloplossing voor iedere uitdaging.

Voor de hotelbranche leveren LEOXX & Prints van Oranje vloeren, raam- en wandbekleding, stoffen en akoestische oplossingen. Dit is een fullservice pakket voor de aankleding van de hele ruimte. Zo ben je als ontwerper in één stop in al je behoeftes voorzien. Ontwerpers krijgen door de brede collectie en de mogelijkheden van customized printen alle vrijheid om hun ideale hotelruimte te ontwerpen. Bovendien denkt LEOXX mee over de verschillende stappen in het proces en zorgt ze dat haar producten perfect aansluiten op de rest van het interieur.

Feel free!

Neem contact op met Jefferson +31651416352 of mail: jefferson@leoxx.nl.

 • LEOXX biedt totaaloplossingen voor hotelinrichting
 • LEOXX biedt totaaloplossingen voor hotelinrichting
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • LEOXX biedt totaaloplossingen voor hotelinrichting
 • LEOXX biedt totaaloplossingen voor hotelinrichting
 • LEOXX biedt totaaloplossingen voor hotelinrichting
 • LEOXX biedt totaaloplossingen voor hotelinrichting
 • LEOXX biedt totaaloplossingen voor hotelinrichting
Inschrijven Nieuwsbrief