LEOXX lanceert vernieuwde COLOR BOOKS

Op 02 december 2019

Ruim twee jaar na de vorige update, lanceert LEOXX zijn compleet vernieuwde collectie kamerbreed tapijt en karpetten in de nieuwe COLOR BOOKS. De collectie wordt gepresenteerd in vijf nieuwe kleurboeken: REDS, GREENS, BLUES, BROWNS en GREYS. Uniek in de markt van zachte vloerbedekking, is deze presentatie van verschillende kwaliteiten gebundeld per kleurgroep. Een ode aan kleur waarbij de huidige kleurtrends op interieurgebied een belangrijke rol spelen.

De kleurboeken van LEOXX zijn al meer dan 25 jaar een begrip in de wereld van architectuur en interieurontwerp. Architecten, interieurontwerpers en projectinrichters waarderen de kleurboeken bovenal om het gemak waarmee ze kunnen schakelen binnen en tussen kleurgroepen, structuren en patronen. De COLOR BOOKS bundelen de mooiste producten op kleur, met de intentie te prikkelen en inspireren. Een collectie zachte vloerbedekking die ongeëvenaard is door het brede kleuraanbod specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse markt.

Kleur in de hoofdrol

Hans ter Hart, algemeen directeur van LEOXX: “Met COLOR BOOKS bieden we interieurarchitecten en -ontwerpers een unieke tool bij het ontwerpen met zachte vloerbedekking. In plaats van de traditionele, productgerichte benadering is COLOR BOOKS vormgegeven vanuit een conceptuele gedachte waarbij kleur de hoofdrol speelt. Hierdoor zit de architect niet meteen ‘vast’ aan één bepaalde kwaliteit, maar inspireren we vanuit de afzonderlijke kleurgroepen met vele mogelijkheden qua structuren, patronen en materialen. Hiermee zijn we uniek in de markt. Daarnaast combineert de collectie moeiteloos met de harde vloerencollecties van LEOXX, zodat (interieur)architecten ook daarin de combinatie kunnen opzoeken.”

Onderlinge combineerbaarheid

Architect Joke van Kerschaver werkte achter de schermen mee aan de ontwikkeling en samenstelling van de nieuwe COLOR BOOKS. Joke: “Zowel wat betreft kleuren, texturen en garenkeuze; op alle niveaus is gezocht naar de optimale combineerbaarheid van de verschillende kwaliteiten. Dit heeft geresulteerd in een collectie variërend in kleur van poedertinten tot volle, verzadigde kleuren. Vlakke weef-kwaliteiten en tuft-kwaliteiten met uiterst subtiele, fijne structuren tot grove luspolen als ook  laag- en hoogpolige kwaliteiten. Een uiterst ruim aanbod van uni en gemêleerd, glanzende en matte garens.”

De Barcode, de klassieker van LEOXX, is opnieuw opgenomen in de collectie in een volledig vernieuwd kleurenpalet. Deze kwaliteit met uniek streepjescode-patroon is leverbaar in een combinatie van grijs- en poedertinten enerzijds en meer verzadigde kleuren anderzijds én perfect combineerbaar met andere kwaliteiten uit de collectie.

Duurzaamheid

De kwaliteiten in de COLOR BOOKS zijn CO2-neutraal geproduceerd, formaldehyde-vrij, conform GuT-normen geproduceerd en geschikt voor projecten die conform BREEAM of LEED worden gebouwd. Het merendeel heeft een Der Blaue Engel, Indoor Air Comfort Gold of A+ certificering, de hoogste scores wat betreft een positieve bijdrage aan een gezond binnenklimaat. Daarnaast is een aantal kwaliteiten gemaakt van duurzaam Econyl-garen.


ONTDEK de NIEUWE COLOR BOOKS 

 

  • LEOXX lanceert vernieuwde COLOR BOOKS
  • LEOXX lanceert vernieuwde COLOR BOOKS
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • LEOXX lanceert vernieuwde COLOR BOOKS
  • LEOXX lanceert vernieuwde COLOR BOOKS
  • LEOXX lanceert vernieuwde COLOR BOOKS
Inschrijven Nieuwsbrief