LEOXX ondersteunt circulair bouwen

Op 05 maart 2019

Circulair bouwen is de toekomst. Door de natuur als uitgangspunt te nemen en te gaan werken in kringlopen kunnen we de balans op onze planeet herstellen. Maar om deze visie te realiseren is een grote omslag nodig. LEOXX ondersteunt de transitie naar een circulaire bouweconomie door het aanbod circulaire vloeren te vergroten. Zo is de pvc-vrije vloer Cirro van Amtico perfect geschikt voor circulaire bouwprojecten. 

Circulair bouwen

Bouwen volgens circulaire principes betekent dat al het materiaal in gebouwen te hergebruiken is, liefst zo intact mogelijk. En als er nieuwe grondstoffen worden gebruikt, dan zijn deze ook volledig recyclebaar. Om dit te bereiken is een grote omslag nodig. Onlangs riepen 16 grote bouwopdrachtgevers de overheid op om circulair bouwen verplicht te stellen. Een effectieve manier om dit te realiseren is de MPG (Milieu Prestatie Gebouw) via het Bouwbesluit geleidelijk op te schroeven. De ambitie van de overheid is om in 2050 een volledige circulaire bouweconomie te hebben.

LEOXX: circulaire vloeren

Er is veel interesse in circulair bouwen maar de daadwerkelijke toepassing is nog marginaal. Gelukkig komen er steeds meer circulaire bouw- en interieurmaterialen voorhanden. Ook LEOXX vergroot haar aanbod van circulaire producten steeds verder. Zo is de pvc-vrije vloer Cirro van Amtico zeer geschikt voor circulair bouwen. Cirro is gemaakt van gerecycled materiaal én is 100% recyclebaar. Deze hoogwaardige vinylvloer voldoet aan alle eisen op het gebied van duurzaam bouwen en is niet voor niets BREEAM en LEED gecertificeerd. Ook andere vloeren uit het LEOXX assortiment zijn geschikt voor circulair bouwen. Zo is de tapijttegelcollectie FleXXeco gemaakt van Econyl-garen, een 100% recyclebare en gerecyclede vezel.

Van oud naar nieuw

Circulair bouwen gaat verder dan alleen het ontwerp van een gebouw. Ook het interieur kan zoveel mogelijk uit hergebruikte materialen bestaan. Bij LEOXX merken we dat interieurarchitecten steeds meer creatieve circulaire mogelijkheden verkennen. Een inrichting met circulaire materialen maakt bovendien dat deze principes ook tot leven komen voor de dagelijkse gebruikers van gebouwen. Zelfs de akoestiek van een gebouw is op een circulaire manier te verbeteren. De ACCOUSTIXX collectie van LEOXX bestaat uit akoestische interieurproducten die oa. gemaakt zijn van gerecyclede petflessen en 100% recyclebaar zijn.
 

 BEKIJK DE ACOUSTIXX COLLECTIE

 

Gezonde gebruikers

Als circulaire materialen ook zoveel mogelijk duurzaam en natuurlijk zijn dan hebben we een gouden combinatie te pakken. Deze gebouwen zijn namelijk ook nog eens gezond voor de gebruikers. De pvc-vrije vloer Cirro van Amtico voldoet bijvoorbeeld ook aan de hoogste standaarden op het gebied van gezondheid. Cirro bevat geen pvc, ftalaten, halogeen, chloor of elementen die op de SVHC-lijst van zeer zorgwekkende stoffen staan. De vloeren zijn emissiearm, VOS-compatibel en dragen de Indoor Air Comfort Gold-certificering. Zo wordt circulair bouwen ook gezond bouwen!
 

 BEKIJK DE AMTICO CIRRO COLLECTIE

 

Feel free to build circulair

LEOXX draagt bij aan de omslag naar circulair bouwen door het aanbod van circulaire bouw- en interieurmaterialen te vergroten. Dit doen we met unieke producten zoals de pvc-vrije vloer Cirro van Amtico. We denken graag mee over circulaire totaaloplossingen!

Feel free to share
  • LEOXX ondersteunt circulair bouwen
  • LEOXX ondersteunt circulair bouwen
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • LEOXX ondersteunt circulair bouwen
  • LEOXX ondersteunt circulair bouwen
Inschrijven Nieuwsbrief