Lustrumeditie Architecten Wielerclassic

Op 18 april 2019

Op 29 mei 2019 is het zover: dan wordt alweer de vijfde editie van de Architecten Wielerclassic verreden waarvan LEOXX trotse hoofdsponsor is. Met een record aantal inschrijvingen, een prachtige locatie, een tiental deelnemende profwielrenners en een actie voor het goede doel belooft deze lustrumeditie een bijzondere te worden.

BEGRIP IN DE INTERIEURBRANCHE

De jaarlijks terugkerende wielertocht voor professionals werkzaam in de wereld van interieur en architectuur is inmiddels een begrip geworden. Dit jaar hebben maar liefst 150 architecten zich ingeschreven om samen met hun branchegenoten een sportieve dag op de pedalen door te brengen. Voor hen een uitgelezen mogelijkheid om op een ‘ontspannen’ en informele manier te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast rijden er 10 bekende professionele wielrenners mee waarmee de toertocht met recht gezien mag worden als een volwaardig wielerevenement.

UNIEKE TOERLOCATIE

De wielertoer wordt dit jaar verreden op de Veluwe, vanuit Fletcher Hotel-Restaurant de Wipselberg in Beekbergen. Deze unieke locatie wordt omringd door de Veluwse bossen en is gelegen op een prachtig landgoed. De centrale ligging maakt het evenement goed bereikbaar en biedt een ideale uitvalsbasis voor het wielerevent. Er is keuze uit een tocht van 75 of 100 kilometer, waarvan het parcours is opgezet door wielercoach Peter Schep in samenwerking met een aantal bekende wielrenners. Daarmee kunnen de deelnemers een professionele en uitdagende route tegemoetzien.

ACTIE VOOR HET GOEDE DOEL

Omdat het dit jaar de lustrumeditie is, wilde de organisatie van de Architecten Wielerclassic iets speciaals doen door een goed doel aan het event te verbinden. Wouter Bink, voorzitter van de Stichting Architecten Wielerclassic: “Voor ons is het maken van een tochtje op onze fiets heel gewoon. Maar voor 1 op de 9 kinderen in Nederland is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Bij hen is er thuis geen geld voor een verjaardagsfeestje, een sportclub of zwemles. Laat staan voor een eigen fiets. Het ANWB Kinderfietsenplan wil deze kinderen helpen en hun kansen vergroten door veilige fietsen te doneren. De keuze om ons event aan dit sociale initiatief te verbinden was daarom snel gemaakt. Heb je thuis nog een tweedehands kinderfiets staan die je niet meer gebruikt en die nog in redelijke tot goede staat is? Of heb je een collega, familielid of vrienden die een kinderfiets kunnen missen? Doneer hem dan aan de Architecten Wielerclassic en help een kind aan een eigen fiets. Wij zorgen ervoor dat de fietsen bij eenvan de ANWB inleveradressen voor het Kinderfietsenplan terechtkomen.”

OVER DE ARCHITECTEN WIELERCLASSIC

De Architecten Wielerclassic is een initiatief van vier in de bouwkolom actieve wielrenners. Uit het idee voor een sportief samenkomen van branchegenoten werd in 2015 de eerste Architecten Wielerclassic geboren. Inmiddels is de toertocht uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement voor de sportieve (interieur)architect. Meer informatie over de organisatie en de wielertocht vind je op de website van de Architecten Wielerclassic.

Feel free to share
  • Lustrumeditie Architecten Wielerclassic
  • Lustrumeditie Architecten Wielerclassic
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • Lustrumeditie Architecten Wielerclassic
  • Lustrumeditie Architecten Wielerclassic
Inschrijven Nieuwsbrief