Terugblik Architecten Wielerclassic 2019

Op 26 juni 2019

Op 29 mei 2019 werd de vijfde editie van de Architecten Wielerclassic verreden. Met 140 enthousiaste deelnemers, een prachtig parcours op de Veluwe en een zonovergoten dag kan de organisatie terugblikken op een meer dan geslaagde lustrumeditie.

VERLOOP VAN DE WIELERTOER

’s Morgens rond 11:30 uur verzamelden de 140 deelnemers zich voor de opening en kick-off bij Fletcher Hotel-Restaurant de Wipselberg in Beekbergen, de startlocatie voor het wielerevent. Rond 12:45 uur vertrokken de eerste groepen voor de 100 kilometer, al snel daarna gevolgd door de groepen voor de 70 kilometer. Wat volgde was een prachtige tocht met schitterend weer door de Veluwse bossen, volgens een professioneel parcours dat zorgvuldig was opgezet door wielercoach Peter Schep. Rond 16:30 uur kwamen de eerste renners weer binnen en kon iedereen onder het genot van een hapje en een drankje gezamenlijk bijkomen en napraten. De dag werd afgesloten met een BBQ en muziek.

PROFESSIONEEL WIELEREVENT

Dat de jaarlijks terugkerende wielertocht voor professionals werkzaam in de interieurbranche is uitgegroeid tot een professioneel wielerevenement, was duidelijk te merken. Wouter Bink, voorzitter van de Stichting Architecten Wielerclassic: "Met 5 jaar en 5 edities hebben we inmiddels echt iets staan. Naast ons eigen projectteam hadden we dit jaar ondersteuning van 14 motards, 20 begeleidende renners, 8 oud-profs, 8 VIP-auto’s en EHBO, waardoor alles op rolletjes liep. En laten we ook de sponsors en vrijwilligers niet vergeten. Dankzij alle hulp en inzet én het enthousiasme van de deelnemers is de Architecten Wielerclassic ook dit jaar weer een heel gaaf event geworden! Voor ons is dit houten jubileum een editie om met trots op terug te kijken."

AFTERMOVIE EN FOTO’S

Nog even nagenieten van de Architecten Wielerclassic 2019? Bekijk onderstaande drie minuten durende aftermovie die je in vogelvlucht meeneemt door de dag. Of bekijk de foto’s van de wielertoer op de website van de Architecten Wielerclassic.

 

Feel free to share
 • Terugblik Architecten Wielerclassic 2019
 • Terugblik Architecten Wielerclassic 2019
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Terugblik Architecten Wielerclassic 2019
 • Terugblik Architecten Wielerclassic 2019
 • Terugblik Architecten Wielerclassic 2019
 • Terugblik Architecten Wielerclassic 2019
Inschrijven Nieuwsbrief