Verbeter de akoestiek met ACOUSTIXX

Op 25 september 2018

Met de roomdividers, wand- en plafondpanelen van LEOXX ACOUSTIXX creëer je een rustige werkomgeving waarin hinderlijke geluiden worden gedempt. Zo heb je geen last meer van telefonerende collega’s, galmende voetstappen en zoemende apparaten. Een goede akoestiek zorgt voor ontspanning en focus, waardoor werknemers topprestaties kunnen leveren!
 
De nieuwe collectie LEOXX ACOUSTIXX designed by CVOUSPLAIT sluit naadloos aan bij de huidige interieurbehoeften binnen kantoren en andere werkomgevingen. De productlijn is afgestemd op de kleuren van de LEOXX collectie en heeft een duidelijk eigen gezicht. De serie akoestische roomdividers, wand- en plafondpanelen zien er niet alleen state-of-the-art uit, maar zijn ook flexibel inzetbaar. De juiste hoeveelheid en positionering van akoestisch materiaal in de ruimte zorgen voor de ultieme akoestiek. 

De noodzaak van betere akoestiek

“In veel bestaande kantoorpanden en zelfs bij nieuwbouwprojecten wordt er bij de constructie vaak nog steeds weinig rekening gehouden met de akoestische prestaties”, zegt Jeroen Oprinsen, eigenaar van CVOUSPLAIT en de designer achter LEOXX ACOUSTIXX. De akoestiekspecialist geeft aan dat veel gebouwen voor het oog zijn ontworpen en niet voor het oor. Vooral bij grote, open werkruimtes heeft geluid vaak vrij spel. Zeker als er gebruik wordt gemaakt van harde materialen.
 
Dagelijkse geluidsprikkels worden al snel hinderlijk. Denk aan pratende of telefonerende collega’s, zoemende apparaten en galmende voetstappen. Op het eerste gezicht lijkt dit geluid onschuldig, maar het heeft soms verstrekkende gevolgen. Een slechte akoestiek veroorzaakt vermoeidheid, hoofdpijn en indirect ook ziekteverzuim.
 
Oprinsen ziet een bijzondere rol voor deze collectie weggelegd bij de herinrichting van bestaande kantoorinterieurs, zeker nu de interesse voor het onderwerp akoestiek zo toeneemt. “Het besef dat een betere akoestiek het werkplezier fors verbetert, wordt steeds breder gedragen”, aldus Jeroen Oprinsen.

Dé oplossing voor kantoorgeluiden

De serie roomdividers, wand- en plafondpanelen gaan hinderlijk omgevingsgeluid in kantoren effectief te lijf:

Geluidproducerende apparatuur

Apparaten die geluid produceren, zoals airconditionings- of ventilatiesystemen, worden aan de ene kant als onmisbaar gezien, maar aan de andere kant ook snel als storend ervaren. Met een subtiele plaatsing van wand- of plafondpanelen onttrek je deze pompeuze installaties niet alleen uit het zicht, maar neutraliseer je ook het duidelijk hoorbare gezoem dat bij velen op de zenuwen werkt.

Pratende of telefonerende collega’s

In grote kantooromgevingen met veel pratende en telefonerende collega’s bieden roomdividers uitkomst. Roomdividers kunnen een grote open ruimte effectief vormgeven en opdelen. Zo kunnen collega’s op hetzelfde blok ongestoord met elkaar overleggen zonder dat collega’s op omliggende blokken daar last van hebben.

Galmende voetstappen

Galm is een veelvoorkomend en hardnekkig probleem in kantoorruimtes met hoge plafonds, harde wanden of vloeren. Dit geluid dreunt bovendien vaak door naar omliggende ruimtes. De absorberende plafond- en wandpanelen dempen ook in deze gevallen de geluidsweerkaatsing die leidt tot vervelende echo’s. 

Juiste materialen en plaatsing

Bij het verbeteren van de akoestiek op kantoor is het belangrijk om te werken met goede materialen die je effectief kunt plaatsen, weet de akoestiekspecialist. Dat is altijd een combinatie van technische haalbaarheid en ruimtelijke keuzes. “Als een plafond al volhangt met technische apparatuur, dan laat dat weinig ruimte voor hangende, akoestische plafondpanelen. En als er op de wand bijvoorbeeld al een kunstobject hangt waar de klant geen afstand van wil doen, dan kun je op die plek geen akoestische wandpaneel plaatsen”, zegt Oprinsen. Daar zijn roomdividers met hun uitstekende akoestische werking meer op hun plek. “Allemaal factoren om rekening mee te houden en die het inrichtingsvraagstuk natuurlijk uitdagend maken.”

Circulaire benadering

De viltachtige uitstraling van de akoestische vezelpanelen in deze nieuwe lijn ademen duurzaamheid. De producten zijn dan ook circulair opgebouwd. De vezelplaten zijn recyclebaar en zelf ook deels uit gerecycled materiaal samengesteld. “Met dit prachtige, bouwende product hebben we een hele mooie kwaliteit tot stand gebracht. Onze FIBER vezelpanelen behoren tot de beste van de klas”, zegt Oprinsen daarom ook met gepaste trots. 

Creatieve toepassingsmogelijkheden

Is de juiste balans in de inrichting eenmaal gevonden, dan zijn de creatieve toepassingsmogelijkheden van de nieuwe collectie bijna onbeperkt. LEOXX ACOUSTIXX designed by CVOUSPLAIT wordt exclusief geleverd door LEOXX en bestaat uit de volgende vier collecties:
 

 1. Veelzijdig: een veelzijdig akoestisch paneel dat uitgaat van geometrische vormen, dat kan worden opgedeeld in vierkante of rechthoekige wandpanelen. Zinnenprikkelend in al haar eenvoud.
 2. Ronduit: een serie ronde akoestische wand- en plafondpanelen en roomdividers die de rechtlijnigheid binnen ieder interieur doorbreekt.
 3. Facet: een ode aan de stad Antwerpen met een lijnenspel dat de verscheidenheid aan facetten toont die deze stad te bieden heeft.
 4. Koraal: een design met koraalstructuur, uitgevoerd in drie kleurstellingen, waarvan de kleur koraal het meest in het oog springt.

 
Deze klinkende namen stellen de beleving centraal en geven klanten ruime keuzemogelijkheden. LEOXX ACOUSTIXX heeft een duidelijk eigen gezicht en kan ook met andere oplossingen van LEOXX worden gecombineerd. Ruimteakoestiek vraagt namelijk om een totaaloplossing. Zo kennen het tapijt en de tapijttegels van LEOXX ook een bijzonder hoog geluiddempende vermogen. “We hoeven geen creatief gesprek uit de weg te gaan!”, besluit Vivian Vugts, marketingmanager bij LEOXX.
 
Nieuwsgierig geworden?

Bekijk hier de collectie

Feel free to share
 • Verbeter de akoestiek met ACOUSTIXX
 • Feel free to order samples

  Aanvragen en versturen is kosteloos. De stalen worden binnen 24 uur geleverd.

  Feel free to order samplesVraag staal aan
 • Verbeter de akoestiek met ACOUSTIXX
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Verbeter de akoestiek met ACOUSTIXX
 • Verbeter de akoestiek met ACOUSTIXX
 • Verbeter de akoestiek met ACOUSTIXX
Inschrijven NieuwsbriefIk heb de privacyverklaring van LEOXX b.v. gelezen en ga hier mee akkoord.