Vacature commercieel designer

 LEOXX is een eigenzinnige onderneming uit Houten in innovatieve projectvloeren en custommade interieurmaterialen zoals tapijt, vinyl, behang, meubelstof, gordijnen en akoestische panelen. Samen met ons custom printlabel Prints van Oranje bieden wij interieurarchitecten en -ontwerpers een totaalpakket aan designoplossingen.

Ons bedrijf kenmerkt zich door zijn 'no-nonsensecultuur'. Met een gedreven team van in totaal zo’n 20 medewerkers werken we dagelijks nauw samen aan tal van interieurprojecten voor kantoren, hotels, zorg- en onderwijsinstellingen, musea en tentoonstellingen, winkels en in het geval van Prints van Oranje ook voor consumenten. Samen hebben we maar één doel: onze klanten boven verwachting helpen en ontzorgen. Dat betekent zelf nadenken, elkaar helpen verantwoordelijkheid te pakken en samen knallen. Bij LEOXX gaan we geen uitdaging uit de weg en willen we elke verwachting overtreffen!

Voor versterking van ons team zijn we op zoek naar een Commercieel Designer voor 24 uur per week. Je werkt op de afdeling Customer Support onder leiding van de teammanager. De functie is veelzijdig: je bent designer, dtp‘er en grafisch vormgever ineen. Je werkt nauw samen met je collega’s van de binnen- en buitendienst en bent de schakel tussen hen en de klant (architecten/interieurontwerpers en eindgebruikers).

Jouw werkdag
Maandagochtend: je wenst je collega’s opgewekt goedemorgen, pakt een bak koffie of thee en start je computer op. Binnen het team verdelen jullie de taken en gáán. De e-mail inbox staat vol met vragen en bestellingen en dat heeft natuurlijk de hoogste prioriteit. Maar ook de telefoon stopt niet met rinkelen, je collega heeft ‘even een vraag tussendoor’. Stress? Allesbehalve! De drukte geeft jou juist energie om door te pakken.

Je gaat eerst aan de slag met de bestandscontroles. Bij de eerste controle zie je gelijk dat het geleverde bestand niet aan de eisen voldoet. Je belt de klant meteen op, legt het uit en stelt voor om het aan te passen. De klant is blij met jouw deskundige hulp en advies. Top! Je past de order aan, zet hem klaar voor productie en dóór. De telefoon gaat: een van de accountmanagers belt met de vraag of je een vloerplan uit wilt werken voor diverse ruimtes in een hotel. Hij stuurt je het overzicht met de afmetingen, de gekozen vloeren en richtlijnen voor het ontwerp en je gaat aan de slag.

Tijdens de gezamenlijke lunch laten we het werk even voor wat het is en is er tijd voor ontspanning en voor elkaar. Het weekend wordt uitgebreid nabesproken, er worden leuke restaurants uitgewisseld en vakantieplannen met elkaar gedeeld.

Na de lunch werk je verder aan een moodboard voor de restyling van een kantoorpand in een industriële stijl dat je collega later deze week gaat presenteren bij een architect. Je licht het moodboard verder toe in een gelikte presentatie; daar moét de klant wel van onder de indruk zijn! Aan het einde van de middag bewerk je nog een aantal afbeeldingen voor je marketingcollega en pas je nog even gauw een ontwerp aan voor een consument die een persoonlijke foto in de juiste verhouding op behang geprint wil hebben. Voordat je het weet, is je werkdag voorbij. Time flies!

Waarom jij geknipt bent voor deze job
Jij voelt feilloos aan wat er voor nodig is om de klant te overtuigen. Je weet iedere klantvraag om te zetten in een passend ontwerp en kunt dit uitwerken in een visueel aantrekkelijke presentatie. Je bent handig met ontwerpprogramma’s als Adobe en SketchUp en kunt wat je hierin doet begrijpelijk uitleggen aan anderen. Je praat makkelijk aan de telefoon: deskundig en benaderbaar voor klanten die er niet zoveel verstand van hebben als jij. Je maakt je (technische) productinformatie snel eigen en weet hier rekening mee te houden in de vloerplannen en moodboards die je maakt.

Jouw profiel:

 • je hebt minimaal een grafische opleiding op mbo-niveau afgerond;
 • je hebt minimaal 2 jaar werkervaring
 • je hebt ervaring met Adobe InDesign, Illustrator en Photoshop. SketchUp is een pre;
 • je hebt affiniteit met vloeren en interieur;
 • je hebt een commerciële instelling;
 • je hebt een hoog werktempo en bent stressbestendig;
 • je bent zelfverzekerd en kunt omgaan met opbouwende kritiek;
 • je gaat niet voor 'goed' maar voor 'beter';
 • je doet moeite voor het team en de sfeer; 
 • je hebt een flexibele instelling en bent leergierig;
 •  je bent een makkelijke prater; 
 • je spreekt netjes Nederlands aan de telefoon, en ook in het Engels en Duits (pre) kun je uit de voeten;
 • je bent 24 uur per week beschikbaar (minder uren niet mogelijk);
 • je hebt geen 9 tot 5 instelling.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • een leuke en afwisselende baan van 24 uur;
 • een marktconform salaris;
 • 38 vakantiedagen inclusief ADV o.b.v. een 40-urige werkweek;
 • reiskostenvergoeding; 
 • gezamenlijke lunch met het hele team;
 • pensioenregeling;
 • coaching en doorgroeimogelijkheden; 
 • opleidingsmogelijkheden (intern en extern);
 • werken in het leukste team in de interieurbranche. 

Ben je enthousiast geworden? 
Verras ons dan met een creatieve sollicitatie en blaas ons omver. Standaard dertien-in-een-dozijn-brieven en -cv’s belanden bij ons zo weer terug op de stapel. Natuurlijk willen we graag weten wat voor studie je hebt gedaan en wat je werkervaring is, maar we zijn ook benieuwd naar voorbeelden waarom jij in het profiel past. Beschrijf jouw rol in ons team en wat dat betekent voor onze klanten, laat zien hoe je met jouw werk een klant hebt overtuigd of leg uit hoe je van een klacht een kans hebt gemaakt. Overtuig ons met voorbeelden van jouw karakter en jouw drive. We waarderen het als je eerlijk aangeeft op welke punten je nog wat coaching nodig hebt; dat moedigen we zelfs aan. En waarom wil je juist bij ons werken, en niet bij de buren? We zijn benieuwd!

Stuur je cv & motivatie uiterlijk 1 september naar info@leoxx.nl. Heb je nog vragen? Daar weet Hans ter Hart wel antwoord op. Mail: hans@leoxx.nl of bel: 06-395 116 84.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lr_leoxx_060215_karinaalvarengafotografie-232_510.jpg

Feel free to contact

Feel Free
to contact