Bibliotheek Bouwlust

Bibliotheek Bouwlust in Den Haag is meer dan alleen boeken. De moderne bibliotheek fungeert als spil van de wijk, waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten op een frisse, lichte en open plek, omringd door boeken, cultuur en activiteiten.

MULTIFUNCTIONELE ONTMOETINGSPLEK

Bibliotheek Bouwlust is er gekomen dankzij een initiatief van bewoners en organisaties uit de wijk. Hun inspanningen om de eerder wegbezuinigde vestiging terug te krijgen in de wijk, kregen gevolg bij de gemeente die besloot om weer een bibliotheek in Bouwlust te realiseren. De nieuwe locatie moest een multifunctionele ontmoetingsplek worden voor de verschillende doelgroepen in de wijk. Een bibliotheek en ontmoetingsruimte ineen waar iedereen zich thuis voelt.

OASE IN DE STAD

rené mensink, interieurarchitect en verantwoordelijk voor het complete interieurontwerp van de bibliotheek: “Bibliotheek Bouwlust is een oase in de stad die verleidt met boeken en uitnodigt om te lezen, ontdekken en ontmoeten. Ik heb gekozen voor een functioneel én speels interieur, waarin jong en oud verleid wordt om een boek te pakken. Daarnaast biedt de bibliotheek de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten voor het volgen van cursussen, het bijwonen van activiteiten en lezingen of om gezellig met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een kop koffie of thee.”

FRIS, LICHT EN OPEN

Fris, licht, open en helder zijn de uitgangspunten die aan de basis liggen van het interieurontwerp, passend bij het idee van een oase. Er is veel gewerkt vanuit natuurlijke materialen, zoals lichte eiken elementen, een groene wand en eikenhouten stammen bij de entree. Voor de ontvangst- en ontmoetingsruimte met horecavoorziening is er gekozen voor een LVT-vloer van Amtico uit de Spacia-collectie. René: “Een pure vloer die met zijn grijze steenachtige look een mooie verbindende basis tussen de verschillende componenten en ruimtes vormt. Zo kleurt hij enerzijds goed toe naar de eikenhouten elementen en de zandkleurige vloer in het aangrenzende bibliotheekgedeelte en anderzijds naar het frisse wit en de lichtblauwe accenten. Daarnaast zorgt de vloer samen met de schaarhekken die dicht kunnen als de bibliotheek gesloten is, tegelijkertijd voor een stoer contrast.”

PROJECTDETAILS

Ontwerp rené mensink interieurarchitect 
Stoffeerder Prolance
Fotografie Chris van Koeverden
Product Amtico Spacia 0,55 PU SS5S3071 Gallery Concrete 

Feel free to share
 • Bibliotheek Bouwlust
 • Feel free to order samples

  Aanvragen en versturen is kosteloos. De stalen worden binnen 24 uur geleverd.

  Feel free to order samplesVraag staal aan
 • Bibliotheek Bouwlust
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Bibliotheek Bouwlust
 • Bibliotheek Bouwlust
 • Bibliotheek Bouwlust
 • Bibliotheek Bouwlust
 • Bibliotheek Bouwlust