Enza Zaden

Enza Zaden ontwikkelt groenterassen die over de hele wereld geteeld, verkocht en gegeten worden. Voor de vernieuwing van diverse ruimtes op hun locatie in Enkhuizen had het nuchtere Noord-Hollandse wereldbedrijf een zakelijke, mondiale en eigentijdse uitstraling voor ogen. Christel Roelofs van Stijlbedrijf tekende voor het ontwerp en zette een smaakvol resultaat met eigentijdse materialen en spannende kleur- en materiaalkeuzes neer.

DYNAMISCHE VLOERENMIX

De diversiteit aan ruimtes met ieder specifieke functionele en esthetische eisen, vroeg om een dynamische mix aan vloeren. De lat lag hoog; door het intensieve gebruik door zo’n 200 medewerkers en vele bezoekers werden er kwalitatief en functioneel hoge eisen gesteld aan de vloeren. De veelzijdige collectie kwaliteitsvloeren van LEOXX voldeed aan deze vraag en leverde op alle vlakken de gewenste bijdrage aan het geheel.

SMAAKVOL EN DUURZAAM

In het bedrijfsrestaurant, gelegen in het Haling gebouw, zijn twee podia gecreëerd met informele zithoeken en overleg plekken. De podia zijn bekleed met pvc en karpetten uit de REused collectie van LEOXX. Deze unieke serie gerecyclede tapijten gemaakt van restmateriaal past uitstekend bij de missie van Enza Zaden, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat.

Naast het bedrijfsrestaurant zijn ook de algemene vergaderruimtes, eveneens gelegen in het Haling gebouw, aangepakt. In deze ruimtes, die onder andere gebruikt worden voor het geven van scholingen, is de Sand tapijttegel uit de FleXXeco collectie in antraciet en groen toegepast. Flexxeco tapijttegels zijn geproduceerd met Econyl-garen, een 100% gerecyclede en recyclebare vezel. Christel: “Deze tegel is gebruiksvriendelijk sterk en duurzaam met een rustige, maar door de tekening een dynamische uitstraling.”

MONDIAAL DIRECTIEKANTOOR

Niet alleen de ruimtes in het Haling gebouw kregen een makeover. Ook het Oosterdijk gebouw met verschillende ruimtes als kantoren, gangzones, pantry’s en algemene informele ruimtes is vernieuwd. Het pand is volledig verbouwd en gerestyled naar een nieuw eigentijds directiekantoor met een zakelijke, mondiale uitstraling. Hier ligt onder andere de Fields tapijttegel uit de FleXXeco collectie op de vloer, met een dessin dat geïnspireerd is op het landschap van akkers en landerijen.

Het geheel is een mooie mix van harde vloeren en tapijttegels die weloverwogen op elkaar zijn afgestemd. Door het gebruik van hout en spannende kleur- en materiaalkeuzes zijn er warme, dynamische en sfeervolle ruimtes gerealiseerd, waar medewerkers en bezoekers kunnen werken, leren, ontmoeten en ontspannen.

projectdetails

Ontwerp Stijlbedrijf en Perla Kantoorinrichting
Producten Sand 1 TT 240, Sand 1 TT 980, Fields TT 940, Expona 0,7PUR 7237, REused Orient Ocean Blue en REused Orient Jungle Green

Feel free to share
 • Enza Zaden
 • Feel free to order samples

  Aanvragen en versturen is kosteloos. De stalen worden binnen 24 uur geleverd.

  Feel free to order samplesVraag staal aan
 • Enza Zaden
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Enza Zaden
 • Enza Zaden
 • Enza Zaden
 • Enza Zaden
 • Enza Zaden
 • Enza Zaden