Terug naar overzicht

Beluga Loves You

Het interieur van sterrenrestaurant Beluga Loves You in Maastricht, onder leiding van topkok Servais Tielman, onderging een complete makeover. In het nieuwe concept worden gasten meegenomen op een culinaire en visuele reis langs de thema’s bos, water en aarde en staat beleving centraal. Servais Tielman: “Wij vonden het belangrijk dat het nieuwe Beluga Loves You aan zou sluiten bij wie we al zijn op het bord.”

LOKALE NATUUR ALS INSPIRATIEBRON

Het nieuwe interieurconcept werd bedacht in samenwerking met interieurdesigner Jeroen Smeele van SMEELE Design, die de drie thema’s tot in detail uitwerkte in drie ruimtes met ieder een eigen unieke beleving. De inspiratie voor de thema’s komt rechtstreeks uit de omgeving van Beluga Loves You: de Limburgse mergelgrotten, de rivier de Maas en de bossen rondom Maastricht. Dit sluit naadloos aan bij Tielmans voorliefde voor koken met lokale producten uit de regio Maastricht en zijn verbondenheid als chef met de natuur.

UNIEKE RUIMTES MET EEN EIGEN SFEER

Het nieuwe Beluga Loves You is opgezet rondom drie unieke ruimtes met elk een eigen sfeer en thema: Bosco, Aqua en Terra. De eerste ruimte - Bosco - ademt alles wat met bos te maken heeft. Hier ontvangen de gasten het aperitief en de amuses. Er hangt een serene natuurlijke sfeer met transparantie als leidraad. De tweede ruimte - Aqua - heeft als thema water; hier waan je je als het ware in een onderwaterwereld. Aqua is een open ruimte met veel licht en blauwtinten. Hier verblijven de gasten het grootste deel van hun culinaire reis. De derde ruimte - Terra - draait om alles wat onder de grond leeft. De ruimte zelf is ook letterlijk onder de grond, onder het straatniveau, gelegen. Hier ontvangen de gasten hun dessert en sluiten ze hun culinaire reis af. Terra straalt een warm huiskamergevoel uit met aardse kleuren en intieme zitjes in Scandinavisch design.

PASSENDE VLOERAFWERKING

Voor het design van de ruimtes Bosco en Aqua koos SMEELE Design voor de LEOXX Highland tapijttegel. Jeroen: “Deze vloerafwerking met hoog-laag structuur heeft een mooie dieptewerking en samen met het onregelmatige patroon geeft dit het gewenste effect in het interieur. We hebben ervoor gekozen in de twee ruimtes elk een eigen kleur toe te passen. De kleuren in de serie van de Highland leenden zich hier bij uitstek voor. Naast de Highland hebben we voor het design van de ruimte Terra ronde karpetten laten maken van de Soft Emotion, welke we blind gebandeerd hebben laten afwerken. Deze karpetten hebben we in twee mooie zachte kleuren laten uitvoeren, passend bij de intieme sfeer van de ruimte. Op de karpetten staan kleine zitgroepjes, waar gasten zitten om het dessert te gebruiken.”

PROJECTDETAILS

Ontwerp Jeroen Smeele | SMEELE Design
Fotografie René van Dongen
Producten Highland TT 391, Highland TT 892, Soft Emotion 131, Soft Emotion 132

Feel free to share
 • Beluga Loves You
 • Feel free to order samples

  Aanvragen en versturen is kosteloos. De stalen worden binnen 24 uur geleverd.

  Feel free to order samplesVraag staal aan
 • Beluga Loves You
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Beluga Loves You
 • Beluga Loves You
 • Beluga Loves You
 • Beluga Loves You
 • Beluga Loves You