Terug naar overzicht

Het Spanjaard

In Borne staat het monumentale pand 'Het Spanjaard'. In dit uit 1864 stammende pand zijn vandaag de dag verschillende bedrijven die zich bezig houden met bouwen en wonen gevestigd. Eén van deze bedrijven is Building Design Architectuur. Zij hebben speciaal voor dit pand een betonlook printtapijt ontworpen. In het design van dit tapijt is een oude stadskaart van Borne verwerkt. Een subtiele verwijzing naar de historie en monumentale status van het pand.

Betonlook en historie in één print

De naam ‘Het Spanjaard’ is afgeleid van Salomon Spanjaard. Het was Salomon Spanjaard die Borne in de loop van de 19e eeuw groot maakte in textiel. Dit deed hij door zijn textielweverij te laten uitgroeien tot een grote textielfabrikant. De handelsgeest van Spanjaard is nog steeds aanwezig in het pand. Het is het enig overgebleven deel van het fabriekscomplex waar Spanjaard in het verleden kantoor hield. Building Design Architectuur wil de historie van zowel het pand als Borne levend houden. Het printtapijt met de oude stadskaart heeft dan ook een belangrijke plaats gekregen. Gelijk na de entree en vanuit elke etage is het printtapijt te zien. De betonlook van het tapijt sluit goed aan op de industriële stijl van het pand. Oud en nieuw lopen in het interieur moeiteloos in elkaar over en vormen een sfeervol maar ook zakelijk en functioneel geheel. In het pand zijn, naast de print van de oude stadskaart, verschillende andere zaken terug te zien die refereren aan de historie van detextielindustrie.

Duurzaam printtapijt

Omdat het tapijt zich op een prominente plek bevindt, lopen er veel mensen overheen. In de uitvoering is hier rekening mee gehouden door te kiezen voor een slijtvaste, gemakkelijk te onderhouden en gemêleerde projectkwaliteit. Op die manier kan het unieke printtapijt nog jaren mee en is het, net als het monumentale pand, een duurzaam leven beschoren. 

PROJECTDETAILS

Ontwerp Building Design Architectuur
Product Custom Design - Tapijt

Feel free to share
 • Het Spanjaard
 • Feel free to order samples

  Aanvragen en versturen is kosteloos. De stalen worden binnen 24 uur geleverd.

  Feel free to order samplesVraag staal aan
 • Het Spanjaard
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Het Spanjaard
 • Het Spanjaard
 • Het Spanjaard
 • Het Spanjaard

OP ZOEK NAAR IETS SPECIFIEKS?

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste vloer!

Neem contact op