Terug naar overzicht

Imkey Breda

Het kantoor van Imkey bevindt zich op een prachtige etage in een mooi authentiek pand in het centrum van Breda. De ruimte is ruim van opzet en heeft een prachtige lichtinval vanaf drie kanten. Het kantoor biedt zowel ruimte om te ontspannen als om te werken. Dankzij een doordachte indeling en de toepassing van een aantal ‘slimme’ elementen heeft interieurontwerpster Esther Canisius de perfecte balans gecreëerd.

RUST EN PRIVACY

Bij een kantoortuin-indeling ontbreekt het vaak aan privacy en ‘beschutting’. Een te grote ruimte kan daardoor oncomfortabel of ongemakkelijk aanvoelen. Bij Imkey is er met behulp van roomdividers rust en privacy op de werkplekken gecreëerd. Het transparante design en de lichtinval zorgen dat je geen opgesloten gevoel krijgt en behouden het open en lichte karakter van de ruimte.

VEEL GROEN

Veel planten, was de wens van de opdrachtgever. De stijlvolle roomdividers bieden hier ruimschoots plaats voor. Centraal in de ruimte staat een op maat gemaakte (kunst)boom met echte stam. De hangplanten op het plafond van de vergaderkamer en boven de gele lunchtafel maken de groene sfeer compleet. Op verzoek zijn de lunchtafel en bijbehorende krukken uitgevoerd in knalgeel.

VERBINDEND KARPET

Het karpet van 9 meter lang vormt de verbinding tussen de grote gele tafel en de lounge zithoek. Esther: “De kleuren van de meubels wilde ik terug laten komen in de kruisjes op het karpet. Onder de tafel vormen de kruisjes een strak patroon, wat de (statische) positie van de tafel markeert. Dit patroon loopt vervagend uit naar het loungedeel in een willekeurig strooipatroon. Omdat de lounge-elementen geen vaste plek hebben, heb ik hier juist niet voor een strak patroon gekozen. Naar de rand van het karpet toe wordt het aantal kruisjes steeds minder.”

Projectdetails

Ontwerp Esther Canisius
Stoffeerder Officious
Fotograaf Michel de Groot
Producten Explain Cross Stitch Organic, custom design

Feel free to share
 • Imkey Breda
 • Feel free to order samples

  Aanvragen en versturen is kosteloos. De stalen worden binnen 24 uur geleverd.

  Feel free to order samplesVraag staal aan
 • Imkey Breda
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Imkey Breda
 • Imkey Breda
 • Imkey Breda
 • Imkey Breda

OP ZOEK NAAR IETS SPECIFIEKS?

Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste vloer!

Neem contact op