Terug naar overzicht

Pharos

Het kantoorgebouw van Pharos in Hoofddorp is in meerdere opzichten een indrukwekkende verschijning. Het 19 verdiepingen tellende gebouw, dat meerdere bedrijven huisvest, torent hoog boven de overige bebouwing uit. De ambities voor de invulling van het bedrijfsverzamelgebouw zijn zo mogelijk nog hoger. In opdracht van Cairn Real Estate is een vooruitstrevend concept op het gebied van gezond en duurzaam werken ontwikkeld, waarin de community en gedeelde faciliteiten centraal staan.

GEZONDSTE WERK-COMMUNITY

Volgens concept van adviesbureau De Nieuwe Draai moet Pharos de gezondste werk-community van Europa worden. Het concept, met de circulaire economie als leidraad, is gebaseerd op vier pijlers: maximum health, total energy, zero waste en vibrant community. Interieurarchitect Sheryl Leysner werkte deze vier speerpunten tot in detail uit in het interieurontwerp van de ruimtes met de gedeelde faciliteiten, gelegen op de begane grond en de bovenste verdieping. Het resultaat is een uitgebalanceerd en harmonieus interieur dat in alle opzichten bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van de gebruikers. Behalve hergebruik en circulariteit zien we ook gebruik van zoveel mogelijk natuurlijke materialen. Daarnaast is er ook gekozen voor niet-giftige en biologisch afbreekbare lijmen, lakken en verven. “Anders heeft het toepassen van natuurlijke materialen geen zin”, licht Leysner toe. Verder de toepassing van veel groen. “Planten geven energie en zuiveren de lucht.”

THE LIGHTHOUSE

In de top van de toren bevindt zich ‘The Lighthouse’, zoals de bovenste verdieping met adembenemend panoramisch uitzicht ook wel wordt genoemd. In The Lighthouse liggen verschillende ruimtes die voor alle huurders van het gebouw toegankelijk zijn, zoals een bar-lounge en de luxe boardroom. De bar-lounge heet de huurders welkom met een warm en aangenaam interieur, waarin groen, bruin en goudkleur domineren. Op de vloer liggen onder andere donkergekleurd bamboe en een rijk uitgevoerd okergeel saxony tapijt uit de COLOR BOOKS-collectie van LEOXX: de Silky Blush. De fraaie vleug en hoge pool dragen bij aan een maximaal gevoel van comfort, gastvrijheid en luxe, passend binnen de zakelijke uitstraling van het geheel. Het tapijt is doorgetrokken tot in de luxe boardroom en komt ook terug in het atrium op de benedenverdieping in de vorm van een karpet. Ook qua milieuprestaties sluit Silky Blush aan bij het Pharos-concept. Zo is het tapijt onder andere vrij van formaldehyde, klimaatneutraal geproduceerd enGuT-gecertificeerd; daarmee is het geschikt voor projecten die conform BREEAM of LEED worden gebouwd.

PROJECTDETAILS

Ontwerp Sheryl Leysner
Stoffeerder Nice Interiors
Fotografie Today’s Brew en Peter Tijhuis
Producten Silky Blush 3771 en Silky Blush 1101

Feel free to share
 • Pharos
 • Feel free to order samples

  Aanvragen en versturen is kosteloos. De stalen worden binnen 24 uur geleverd.

  Feel free to order samplesVraag staal aan
 • Pharos
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Pharos
 • Pharos
 • Pharos
 • Pharos
 • Pharos