Hotel Gooiland

Nederlandse architectuur in volle glorie hersteld

Het uit de jaren dertig stammende Hotel Gooiland is schitterend gerenoveerd. Het was ooit het toonbeeld van de Nieuwe Zakelijkheid. Maar het interieur was in de loop der jaren stilistisch een rommeltje geworden. Met de originele bouwtekeningen in de hand is de oorspronkelijke stijl, vrij van opsmuk, helemaal teruggevonden. Statig en strak met veel licht en openheid, mooie materialen en design. Het is meteen het eerste Dutch Brand Hotel, ingericht met oer-Nederlandse merken, waaronder LEOXX. 

Een Grand hotel verdient grand tapijten

Het in 1936 gebouwde Grand Hotel Gooiland was ooit een bruisende hotspot in het centrum van Hilversum. En dankzij ondernemer Philip Lamers is dit icoon van het Nieuwe Bouwen weer helemaal in volle glorie hersteld. Het is inmiddels Rijksmonument en dat is niet voor niets. Architect Jan Duiker maakte zijn gebouw stijlvol strak en helder. De ingetogen luxe badend in het daglicht geeft een welkom gevoel. Dat wordt versterkt door de weelderige hoogpolige Silky lounge tapijten. Ze geven een comfortabele touch aan de strakheid.

Nederlands trots in het interieur

Hotel Gooiland koos voor de inrichting bewust voor Nederlandse merken als Hema, Forbo, Mosa en Auping. Een ode aan de Nederlandse creativiteit, net als het gebouw zelf. LEOXX leverde met de Silky lounge tapijten voor in de lobby en hotelkamers haar bijdrage aan het warme gevoel van gastvrijheid in dit mooie en bijzondere hotel. 

BEKIJK DE Hotel COLLECTIE  »

PROJECTDETAILS:

Ontwerp BFW projecten
Product Karpetten van de Silky lounge 8464, blind gebandeerd in verschillende vormen en formaten

 

Feel free to share
 • Hotel Gooiland
 • Feel free to order samples

  Aanvragen en versturen is kosteloos. De stalen worden binnen 24 uur geleverd.

  Feel free to order samplesVraag staal aan
 • Hotel Gooiland
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Hotel Gooiland
 • Hotel Gooiland