Dijk en Duin

Scheiding tussen verblijven en behandelen stond centraal bij de bouw van de nieuwe opnamekliniek Dijk en Duin te Castricum, een 2e lijns GGZ-instelling in Noord-Holland. De kliniek is vormgegeven in een cirkelboog met 6 vleugels die als ‘vingers’ in het omringende landschap steken. Via een overdekte ‘kloostergang’ zijn de kliniek en het behandelgebouw met elkaar verbonden.

Duurzaam en flexibel waren twee kernbegrippen tijdens de bouw. Met name het interieur in combinatie met het gebruik van natuurlijke tinten geven uiting aan duurzaamheid en zorgen dat het gebouw flexibel blijft voor de toekomst.

Door het vele daglicht, het prachtige uitzicht op het duin, het mooie meubilair en de warme, natuurlijke houtstructuur van de vloer, past het ontwerp perfect in de omgeving. De inspiratie voor de inrichting van het interieur is gebaseerd op kleuren die in de omgeving veel voorkomen: zand, bosgrond, groene duinvegetatie. Dit geeft het geheel een hele rustige uitstraling waar cliënten in rust kunnen verblijven.

Projectdetails

Ontwerp Greiner van Goor Huijten Architecten
Stoffeerder Standaart's Vloerenbedrijf
Producten Expona 0.55 PUR 4031
 

  • Dijk en Duin
  • Dijk en Duin
  • Feel free to contact

    Feel Free
    to contact

  • Dijk en Duin
  • Dijk en Duin