Zayaz

Het kantoor van woningcorporatie ZAYAZ is een uniek duurzaam gebouw. Het is open en flexibel vormgegeven passend bij de principes van het Nieuwe Werken. LEOXX verzorgde de vloer: een speelse Cross Stitch met uiteenlopende borduurpatronen.

Mark your zone

De drie verdiepingen van het gebouw hebben elk een eigen kleurstelling die in de vloerbedekking en de meubelstoffering terugkomt. De vloer is een kamerbreed tapijt met een speels patroon. Bijzonder is dat de steken van de Cross Stitch vloerbedekking zijn gebruikt om een aantal zones te markeren. Hier staan speciaal ontworpen meubels voor specifiek gebruik, zoals aanlandwerkplekken, open overlegplekken, break out pantry’s, lockers en kopieermeubels. Zo draagt de vloerbedekking op een unieke manier bij aan de functionaliteit van het interieur. 

Klimaatplafonds

Duurzaamheid was een centraal uitgangspunt in het ontwerp van het kantoor. De kozijnen, het vloer en het dak zijn goed geïsoleerd. Een luchtwarmtepomp, pv-panelen en een groen dak dragen verder bij aan de verduurzaming van het gebouw. Nieuwe klimaatplafonds zorgen voor de verbetering van het binnenklimaat en het lichtniveau.

Het oude meubilair is grotendeels hergebruikt. De Cross Stitch vloer past perfect bij dit duurzame ontwerp. De vloer is formaldehyde vrij, klimaatneutraal geproduceerd en GuT-gecertificeerd. 

ZAYAZ is met ruim 13 duizend woningen de grootste woningbouwcorporatie in ’s-Hertogenbosch. Het exterieur en het interieur van het kantoorgebouw werden ontworpen door BiermanHenket.

PROJECTDETAILS

Ontwerp exterieur  BiermanHenket Architecten
Ontwerp interieur  BiermanHenket Interieur
Stoffeerder  Interbase
Producten  Explain TT en Explain Cross Stitch TT in special kleur

Feel free to share
 • Zayaz
 • Feel free to order samples

  Aanvragen en versturen is kosteloos. De stalen worden binnen 24 uur geleverd.

  Feel free to order samplesVraag staal aan
 • Zayaz
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Zayaz
 • Zayaz