Stadhuis Almere

Een lichte vloer met een zware taak

Voor de modernisering van het Stadhuis in Almere hadden de architecten van Fokkema & Partners een moderne, lichte en transparante uitstraling voor ogen. De vraag voor de vloerbedekking was dan ook een strakke vloer in lichte tinten die een behoorlijk zware belasting moest kunnen weerstaan. Een deel van het interieur is immers openbare ruimte en er komen veel mensen over de vloer. Vandaar dat ook gemak in het onderhoud een nadrukkelijke wens was.

Snel schoon en slijtvast

De keus viel op de onverwoestbare Caracterr Rough gietvloer in de meest lichte tint. Deze vloer is gegarandeerd krasvast en makkelijk schoon te houden - vanwege de lichte tint natuurlijk extra belangrijk. De gietvloer werd gecombineerd met FleXX Wood om verschillende zones te creëren en een accent te leggen op het horeca gedeelte. FleXX Wood heeft een mooie matte, authentieke houtuitstraling. De PVC vloer is ook buitengewoon slijtvast en door zijn stroefheid zeer veilig volgens alle arbo-eisen. 

Perfect matchende vloertypes

Voor de FleXX Wood is gekozen voor de losleg variant. Die heeft meerdere stabilisatielagen als productopbouw, wat gunstig is voor de akoestiek. De sfeervolle hout-look van FleXX Wood vormt samen met de lichte Rough gietvloer een mooie strakke combinatie die de functionaliteit laat spreken. 


Ontdek de FleXX Wood collectie

 

Ontdek de Caracterr Rough gietvloeren

 

Projectdetails

Ontwerp Fokkema & Partners Architecten 
Gieter Caracterr
Stoffeerder Posthuma
Fotograaf Karina Alvarenga Fotografie
Product Caracterr Rough 600, FleXX Wood3

Feel free to share
 • Stadhuis Almere
 • Stadhuis Almere
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • Stadhuis Almere
 • Stadhuis Almere
 • Stadhuis Almere
 • Stadhuis Almere