VPRO, BNNVARA, NTR

Op het Mediapark in Hilversum maken BNNVARA, NTR en VPRO hun programma’s onder één dak. De omroepen ontvangen hun gasten in dezelfde entreehal en lunchen in hetzelfde restaurant, maar doen hun werk in ruimtes die hun eigen identiteit weerspiegelen. Workshop of Wonders en N interieurarchitecten ontwierpen de kantoren van BNNVARA en NTR en het entreegebouw met het nieuwe restaurant, waarvan dus ook de VPRO gebruikmaakt.

Het oude entreegebouw was grotendeels verborgen onder een wegdek en achter matglazen wanden. Bezoekers kwamen via een opgetild deel van het wegdek binnen, passeerden een bescheiden entreeruimte om vervolgens via verschillende matglazen gangen weer verder te gaan naar één van de drie omroepen.

Workshop of Wonders zag kans om een zeer grote, lager gelegen ruimte die eerder niet zichtbaar was te verbinden met de entree en de daarboven gelegen vergaderruimte. Zo werd wat dicht was open en ontstond een nieuwe ruimtelijke beleving. Workshop of Wonders: “Het is de plek geworden waar werknemers van de drie omroepen elkaar dagelijks treffen en de gasten groots worden ontvangen. Door gedoseerd theatrale elementen te verwerken in het licht, de meubels, de akoestische wanden en de vloer smelten de drie omroepen samen tot een gemeenschappelijke mediasfeer zonder dat het er te dik bovenop ligt.”

Door naar de kantoorruimtes dan. Omroep BNNVARA is een eigenwijze club die vroeg om een uitgesproken interieur. Er is een expressieve werkomgeving gecreëerd van getimmerde dozen, harde kleuren en grafische uitingen. Daarbij paste een karaktervolle, rustige basis. Die werd gevonden in twee contrasterende tapijttegels.

Omroep NTR is zeer divers en 'speciaal voor iedereen'! Zowel eenheid als diversiteit moesten terugkomen in het vloerontwerp. Kleurrijke, zachte functiezones met tapijttegels contrasteren met een basis van een betonnen grijze pvc tegel.

PROJECTDETAILS

Ontwerp Workshop of Wonders
Stoffeerder Kantoorprojecten Stoffering
Fotograaf www.JRimageworks.com
Producten Grid TT 6650, FleXX Stone1, FleXX Stone2, FleXX Wood21, Plain-session TT 548, Plain-session TT 118 en Plain-session 648

Feel free to share
 • VPRO, BNNVARA, NTR
 • VPRO, BNNVARA, NTR
 • Feel free to contact

  Feel Free
  to contact

 • VPRO, BNNVARA, NTR
 • VPRO, BNNVARA, NTR
 • VPRO, BNNVARA, NTR
 • VPRO, BNNVARA, NTR
 • VPRO, BNNVARA, NTR
 • VPRO, BNNVARA, NTR