Welten / Dukers & Baelemans

Met de verhuizing naar een centraal gelegen locatie op de achtste verdieping van het Ricoh-pand in ’s-Hertogenbosch, was het voor Welten en Dukers & Baelemans tijd voor een nieuwe benadering van de kantooromgeving. In het nieuwe hoofdkantoor van de twee samenwerkende organisaties draait het om een samensmelting van proces en training. Twee werkstijlen die elkaar overlappen, maar op sommige vlakken ook net om een andere aanpak vragen.

EEN PLEK DIE WERKT

Voor het ontwerp van het nieuwe kantoor, ontwikkeld en gerealiseerd door Swink Design, diende de behoefte van de eigen organisatie en haar werknemers als uitgangspunt. Innovatie, familiegevoel, inspiratie, samenwerkingen en beweging stonden hierbij centraal. Het resultaat is een flexibele kantooromgeving afgestemd op diverse voorkeuren en manieren van werken en samenkomen. Kenmerkend is de huiselijke sfeer wat maakt dat elke werknemer zich thuisvoelt. In het pand is een mix aan verschillende zitjes en werkplekken te vinden; van focusplekken, knusse poefjes en informele overlegplekken tot een open bar-element met geïntegreerde tribunezitjes. Op die manier is er voor iedereen een plek die werkt.

BIOPHILIC DESIGN

In het interieurontwerp zijn principes van biophilic design toegepast. Natuurlijke elementen als voldoende daglicht, veel houtstructuren en de toepassing van groen komen overal terug. Zo is er voor de vloer gekozen voor een levendig houtdessin met authentieke nerven in een neutrale eikenkleur, dat prachtig aansluit op het eikendecor van de bureaubladen en het maatwerk in het interieur. Gecombineerd met het gemêleerde dessin van de Mistral-tapijttegels uit de FleXXeco-collectie, gemaakt van duurzaam Econyl-garen, ontstaat er een warm geheel met een fijne balans tussen de verschillende ruimtes en (werk)plekken.

PROJECTDETAILS

Ontwerp Swink Design

Fotograaf Renske Rietrae | 29NRTH

Stoffeerder Total Project Service

Producten Spacia 0,55PU SS5W2533 | Featured Oak, Mistral TT 120, Mistral TT 159

Feel free to share
  • Welten / Dukers & Baelemans
  • Feel free to order samples

    Aanvragen en versturen is kosteloos. De stalen worden binnen 24 uur geleverd.

    Feel free to order samplesVraag staal aan
  • Welten / Dukers & Baelemans